Помидорки в зимовий час - це, мабуть, обов'язкова страва на обідньому столі. Крім усього іншого, вони прекрасно «йдуть» і на свята, коли на столі багато жирного, спиртного і майонезного. А якщо ці помидорки - пряні, та рожеві від буряка, то ціни їм немає! Готуйтеся на зиму заздалегідь і зарекомендуєте господинею, розумницею да умелица!
Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 25 ккал (на 100 г продукту)
Щоб приготувати консервовані помідори з буряком, вам знадобиться:
- помідори - 4 кг
- буряк - 1 кг
- яблуко - 2 шт.
- перець болгарський - 2 шт.
- часник - 6 зубчиків
- петрушка, кріп - по 50 г
- листя смородини - 10-15 шт.
- перець горошком запашний - 12 горошин
- вода - 2,5 л
- сіль - 2 ст.л.
- цукор - 300 г
- оцет - 140 мл
Як приготувати консервовані помідори з буряком:
- 1. Помідори вимити і висушити. Перець вимити, почистити, нарізати на половинки або четвертинки - це залежить від розмірів перцю. Яблука вимити, вийняти серцевину і нарізати на часточки. Буряк почистити і нарізати кільцями. Часник почистити.
- 2. Зварити сироп - закип'ятити воду, додати сіль, цукор, розмішати до розчинення їх у воді, вимкнути, додати оцет. Розмішати.
- 3. У банки викласти на дно кільця буряка (2-3), часник (3 зубчики), яблуко (2 часточки), перець (половинку), зелень і перець. Щільно викласти помідори.
- 4. Залити банки доверху сиропом, простерилізувати у киплячій воді 7 хвилин. Вийнято, закатати кришки, перевернути, укрити і залишити остигати.
- Смачного!