На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Компот із червоної смородини на зиму

9 липня 2013


Червону смородину здавна вважають ягодою здоров'я. Так, ще в XVI столітті ця рослина спеціально вирощувалося людьми для використання його ягід в якості «природного ліки». Між іншим, народна медицина і до сьогоднішнього дня використовує корисні властивості червоної смородини. Приміром, за рахунок високого вмісту у своєму складі пектинів, ягоди червоної смородини застосовуються для виведення з організму різних токсинів і шлаків, а ще їх вживання сприяє запобіганню розвитку запальних процесів. Також смородину застосовують при лікуванні кишково-шлункових захворювань.

При цьому не варто забувати і про те, що смородина (у тому числі і червона) є справжнім джерелом вітамінів (А, С, Р), важливих для здоров'я мінеральних солей, а також полезнейших макро- і мікроелементів. При цьому саме ця ягода, як відомо, займає лідируючі позиції за вмістом вітаміну С.

Тому давайте спробуємо приготувати сьогодні один з найулюбленіших і популярних напоїв з червоної смородини, яким ви зможете насолоджуватися в будь-який час року! Отже, готуємо смородиновий компот на зиму!

Щоб приготувати смородиновий компот на зиму, нам знадобиться:

цукор - 0,9 кг
червона смородина - 0,5 кг
вода - 9 л

Як приготувати смородиновий компот на зиму:

1. Насамперед займемося підготовкою ягід. Для цього смородину необхідно уважно перебрати і ретельно промити під проточною водою, після чого залишаємо її просушитися на рушник (або в друшляку). При цьому хвостики обривати не обов'язково, з ними виходить навіть цікавіше.
2. У цей час дуже ретельно промиваємо банки під компот (дуже важливо, щоб і самі горлечка були ідеально чистими). Після цього відправляємо банки підсушитися на кілька хвилин у розігрітий до 120 градусів духовку (не забувайте про те, що на момент заповнення банок компотом вони повинні бути абсолютно сухими). Потім дістаємо банки з духовки і ставимо їх на стіл, щоб ті охололи.
3. Розкладаємо по підготовленим банкам промиту смородину (приблизно по 150 г в кожну ємність).
4. Готуємо сироп. Для цього переливаємо воду в зручну велику каструлю і відправляємо її на вогонь. Чекаємо, коли вода закипить. Як тільки почали з'являтися перші бульбашки, акуратно засипаємо в каструлю цукор і, постійно помішуючи, продовжуємо готувати сироп, поки цукор повністю в ньому не розчиниться (фактично сироп повинен прокипіти близько 5-6 хвилин).
5. Відправляємо на вогонь мисочку (каструльку) з водою і кришками для банок, щоб розігріти гумки, та й просто їх простерилізувати.
6. Тепер же починаємо акуратно заповнювати банки зі смородиною гарячим, щойно приготованим сиропом. Ну а для того, щоб ваші банки не тріснули, це потрібно робити максимально акуратно і заливати сироп потихеньку, невеликими порціями, наповнюючи їм банки доверху. Після герметично закриваємо баки з сиропом простерилізованих кришками і закочує їх.
7. А ось зараз найголовніше обережно перевернути банки кришкою вниз і поставити їх під ковдру (або просто замотати теплими рушниками), яке буде утримувати тепло з усіх боків. Залишаємо компот в такому вигляді як мінімум на добу.
Через добу банки можна діставати з-під ковдри, однак пити компот можна тільки через 2-3 місяці, щоб він встиг набрати силу і смак.
От і все, дуже смачний компот із червоної смородини на зиму абсолютно готовий і без будь-яких труднощів! А взимку просто відкриваємо банки і насолоджуємося його свіжим смородиновим смаком.

Приємного всім апетиту!

Тісто для піци з батона
Лазанья по-неаполетанскі
© 2015-2022  mycooking.pp.ua