салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Полуничний торт з зефіром

2 липня 2015


Зефір - один з найбільш корисних і низькокалорійних ласощів у світі. Саме це кондитерський виріб інститут харчування рекомендує вживати малюкам (природно, в обмежених кількостях). Зефір виробляється на натуральному загущувач - пектине, саме він сприяє виведенню важких металів і солей з організму, зниженню рівня холестерину в крові. Також зефір містить білок і глюкозу. Як ми всі знаємо, білок - це будівельний матеріал для м'язів, а глюкоза сприяє мозкової діяльності і зміцнює імунну систему. Всі ці факти мене наштовхнули на думку приготувати торт з зефіру з додаванням полуниці. Адже саме таким десертом можна побалувати своїх улюблених діток з користю для їхнього здоров'я.

Кількість порцій: 10
Час приготування:  9 год. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 444 ккал


Щоб приготувати полуничний торт з зефіром, вам знадобиться:

  • зефір - 500 г
  • Для крему:
  • вершки 33-35% жирності - 500 мл
  • йогурт жирний - 200 мл
  • цукор - 200 г
  • желатин - 25 г
  • вода - 100 мл
  • полуниця - 750 г
  • ванілін - 2 г

Як приготувати полуничний торт з зефіром.

  1. 1. Насамперед розведіть желатин в теплій воді, залиште його набухати протягом 30 хвилин.
    2. Полуницю переберіть, видаліть хвостики з листочками, вимийте під проточною водою.
    3. Одну третю частину полуниці наріжте довільними кубиками, пересипте в чашу від блендера, перебейте в однорідне пюре.
    4. Полуничне пюре перетріть через дрібне сито.
    5. Набряклий желатин розтопіть на водяній бані. Якщо у вас залишилися нерозчинені кристалики желатину, процідіть через дрібненько ситечко.
    6. У ємність з полуничним пюре влийте йогурт, бажано взяти домашній. Всипте цукор і влийте желатин, збийте міксером до однорідної маси. Полунично-йогуртовий масу відправте в холодильник на 20 хвилин.
    7. Залишилася полуничку розріжте на тонкі пластиночки (не забудьте залишити кілька ягід для прикраси).
    8. Зефір розріжте вздовж на 3-4 частини (щоб вам було зручніше, і без зусиль, розрізати м'який зефір, нагрійте ніж в гарячій воді). Я заздалегідь придбала зефірчік зі смаком полунички, але ви можете використовувати і зі смаком ванількі, або який ви любите.
    9. Збийте до повітряної маси вершки. У полунично-йогуртовий масу введіть обережно збиті вершки, всипте ванілін, обережно перемішайте і знову відправте в холодильник на 15 хвилин.
    10. Візьміть роз'ємну форму для тортів, приберіть дно. Форму поставте на плоске блюдо.
    11. Тепер займемося формуванням торта. Перший шар викладіть з пластів зефіру, потім викладіть шар полуниці, зверху залийте шаром остиглого полуничного крему, розрівняйте лопаткою. Продовжуйте викладати шари до самого верху, поки у вас не закінчаться інгредієнти. Останній шар зефіру залийте залишилися кремом, розрівняйте кондитерської лопаткою.
    12. Торт відправте в холодильник на 8:00, за цей час крем повинен застигнути.
    13. Торт дістаньте з холодильника. Тепер нам потрібно відокремити форму від нашого ласощів. Щоб не пошкодити торт, нагрійте в гарячій воді тонкий кондитерський ніж, і обережненько відокремте форму від торта. Зніміть форму, прикрасьте верх торта залишилася полуницею і швидше подавайте до столу.

  2. Смачного і чаювання!

Закритий пиріг з помідорами
Літній соус з помідорами