На головну |
На пробу раз купила маш. Приготувала кашу, але родина не оцінила. Визнають тільки горох. А куди подіти залишки, викинути шкода. Зважилася на експеримент і замаскувала кашу в запіканку. І знаєте, результат всіх дуже порадував. Таким чином, у нас в сім'ї з'явилося нове улюблене блюдо.
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 ч. 30 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 535 ккал
Щоб приготувати кашу з маша, замасковану в запіканці, вам знадобиться:
Як приготувати кашу з маша, замасковану в запіканці.
Модель обладнання: Мультиварка Скарлет
Режим і параметри: Режим «Глибока обжарка» час приготування 36 хвилин або Режим «Каша» час приготування 1:00
Маш перебираємо, добре промиваємо і перекладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо водою, додаємо 1 ч.л. солі. Встановлюємо режим «Каша» на 1:00 або, як я, режим «Глибока обжарка-м'ясо» на 36 хвилин.
Поки маш готується, займемося наступними інгредієнтами. Філе промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками 1 на 1 см. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. М'ясо і моркву обсмажуємо на сильному вогні хвилин 6-8 з додаванням 2 ст.л. масла до випарювання зайвої рідини, але так, щоб м'ясо залишилося соковитим.
Помідори і огірок нарізаємо дрібними кубиками, додаємо майонез, цукор і солимо за смаком. Виходить начебто салату.
Петрушку промиваємо і дрібно нарізаємо.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Після звукового сигналу закінчення режиму маш готовий. Він повинен бути м'яким і розваристої. Додаємо в кашу масло, що залишилося, тобто 4 ст.л.
Форму для випічки застелити фольгою. Першим шаром викладаємо кашу з маша, її необхідно добре розрівняти. Наступним викладаємо овочі. Далі обсмажене м'ясо з морквою. Завершуємо шаром петрушки і закріплюємо тертим сиром.
Нашу красу відправляємо в духовку розігріту до 200 гр на 15 хвилин.
Дуже смачно, всім рекомендую!
Смачного!