На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Картопляні котлети в духовці

16 лютого 2013


Ще один незрівнянний рецепт з улюбленої картоплі - дуже смачні картопляні котлети, приготовані в духовці! Повірте, це блюдо неодмінно стане частим частуванням за вашим обіднім столом! Хоча його запросто можна приготувати і з будь-якого урочистого приводу, воно буде гідно виглядати на святковому столі.

Відзначимо, що страва готується дуже легко і досить швидко. Ну, а кінцевий результат перевершує всі очікування! При бажанні ви також можете додати в котлетки подрібнений часник і інші улюблені спеції.

Щоб приготувати картопляні котлети в духовці, вам знадобиться:

картопля - 1 кг
твердий сир - 150 г
курячі яйця - 2 шт.
масло вершкове - 2 ст. л.
сметана - 1 ст.
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
зелень кропу - 2 ст. л.
чорний перець - за смаком
сіль за смаком
рослинна олія

Ось так готуються картопляні котлети в духовці:

1. Починаємо з того, що очистимо ріпчасту цибулю і дрібно-дрібно наріжемо його на кубики. Потім ставимо розігріватися на сковорідці олію, пасеруємо на ньому наш подрібнену цибулю, поки він не стане м'яким і трохи не підрум'яниться.
2. Після цього очищаємо від шкірки картопля, гарненько промиваємо його під проточною водою, натираємо на крупній тертці. Далі додаємо до нього розм'якшене вершкове масло, обсмажену цибулю, солимо і перчимо до смаку, а потім ретельно все перемішуємо.
При бажанні ви можете додати також подрібнену зелень кропу прямо в картопляну масу або залишити її для присипки вже готового блюда.
3. Розігріваємо нашу духовку до 180-200 градусів. Беремо деко (або будь-яку іншу зручну форму для запікання) і гарненько змащуємо його рослинним маслом (можна також використовувати вершкове). Далі викладаємо на нього сформовані з картопляної маси невеликі котлетки (користуємося при цьому звичайної ст. Ложкою).
4. Відправляємо деко з котлетами у вже розігріту духовку приблизно на 25 хвилин. Потім по закінченню зазначеного часу виймаємо деко з духовки і обережно перевертаємо наші котлети за допомогою лопатки на іншу сторону. Потім знову отруюємо їх у духовку ще на 15-20 хвилин (до їх повного приготування і утворення апетитною золотистої скоринки).

Готові картопляні котлети з духовки подаємо до столу гарячими, поливши при бажанні густий охолодженої сметаною і присипавши свіжою подрібненою зеленню кропу

Всім смачного!

Картопляні котлети з м'ясом
Солянка м'ясна з нирками
© 2015-2022  mycooking.pp.ua