салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Картопляні деруни з сиром

13 березня 2014


Я дуже люблю деруни, до того ж вони прості в приготуванні і не вимагають дорогих продуктів. Продукти використовуються в рецепті найпростіші - ті, які є під рукою. Готуються деруни дуже швидко. Подають їх зазвичай зі сметаною, майонезом, соусами в гарячому вигляді, тому що в холодному вигляді вони вже втрачають свій первинний смак.

Поради з приготування картопляних дерунів:

- Картопля натирати потрібно якомога швидше, щоб він не встиг потемніти. До речі, додавши цибулю, ви запобігаєте потемніння картопляної маси, і цибулю робить деруни більш смачними і пишними;
- Значно полегшить процес приготування дерунів комбайн з насадкою для дерунів;
- Драники потрібно формувати тонкі, щоб вони добре присмажився всередині;
- Щоб при смаженні дерунів соняшникова олія не так розприскувалося, а самі деруни вийшли смачніше, потрібно гарненько віджати картопляний сік;
- Готові деруни потрібно викладати на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру;
- Можна додати в картоплю для різноманітності сир, сир, гриби, м'ясний фарш і т.д.

Існують десятки різновидів дерунів - картопляні деруни з м'ясом, картопляні деруни з беконом, картопляні деруни з фаршем, картопляні деруни з пастернаком, картопляні деруни з морквою, картопляні деруни з селерою, картопляні деруни з сардельками, картопляні деруни з рибою, картопляні деруни з грибами і ін.

Кожен з нас може вибрати будь-який вподобаний рецепт дерунів, з будь-якою добавкою або начинкою. Я пропоную приготувати картопляні деруни з сиром. Дуже смачна страва, яку різноманітить ваше меню.

Щоб приготувати картопляні деруни з сиром, вам знадобиться:

картопля - 8 шт.
яйце - 1 шт.
сир - 100 г
борошно - 2 ст.л.
приправа до картоплі - за смаком
сіль за смаком
перець чорний мелений - за смаком
для смаження:
олія соняшникова
для подачі:
вершкове масло
сметана (або соус для поливання)

Як приготувати картопляні деруни з сиром:

1. Для нашого рецепта знадобиться картопля середнього розміру. Очищаємо його від шкірки, промиваємо, потім обсушуємо і натираємо на дрібній тертці.
2. Сир беремо будь-який, на свій смак. Натираємо його на дрібній тертці.
3. У мисці змішуємо картопля, сир, яйце, сіль, перець і спеції.
4. Додаємо борошно і все добре перемішуємо до однорідної маси.
5. Ставимо на газову плиту сковороду і розігріваємо в ній соняшникову олію. Викладаємо за допомогою ст. ложки нашу масу у вигляді коржів.
6. Обсмажуємо деруни з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
7. Подаємо деруни з вершковим маслом, сметаною або соусом.

Смачного!

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Гороховий грибний суп-пюре
Печиво Мезельмен