салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Картопляні деруни з ковбасою

23 квітня 2013


Деруни - це страва, аналоги якого існують не тільки практично у всіх слов'янських кухнях, але і в німецькій, шведській, датській - так, мабуть, скрізь, де люблять картоплю.

Для білоруської кухні деруни стали таким же символом, як піца - для італійської або вареники - для української. Емігранти з Європи завезли деруни і в Новий світ, і тепер їх охоче їдять і в Америці. Дуже смачні, ситні і прості у приготуванні, деруни користуються величезною популярністю ще й завдяки простоті приготування.

Рецепт цієї страви трохи змінювався залежно від території. Та що території - простий рецепт цієї страви дозволяє експериментувати хоч кожен день. Основу блюдо складають терту картоплю, яйця і борошно, до цих інгредієнтів можна додавати все, що вам захочеться. І кожна порція ваших дерунів буде вашим особистим і унікальним твором кулінарного мистецтва.

Ось, наприклад, деруни з ковбасою, дуже ситні і смачні, відмінно підійдуть для сніданку перед довгим днем ??або як перекушування на роботі. Деруни зазвичай подають гарячими, але й остиглі вони не втрачають своїх смакових якостей. При бажанні, їх можна розігріти в духовці або міроволновке.

Щоб приготувати картопляні деруни з ковбасою, вам знадобиться:

картопля - 10 шт.
ковбаса варена - 250 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
часник - 3 зуб.
олія оливкова - 5 ст. л.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
сіль за смаком
соус - 200 г

Як приготувати картопляні деруни з ковбасою:

1. Цибулю і часник миються, чистяться і акуратно нарізаються дрібними кубиками. Ковбасу я рекомендую нарізати соломкою (хоча можна і будь-який інший форми, головне, щоб це було досить дрібно).
2. Картопля теж миється, чиститься і натирається на крупній тертці або пропускається через м'ясорубку.
3. До картоплі додайте часник, борошно, ковбасу, цибулю і за смаком поперчіть і посоліть. Потім все це ретельно перемішайте.
4. Смажте ваші картопляні оладки (драники, деруни) на добре розігрітій олії до золотистого кольору, потім доведіть до повної готовності, трохи потримавши в духовці.

Деруни подавайте гарячими, прикрасивши їх зеленню зі сметанним соусом (сметану при бажанні можна замінити майонезом або будь-яким іншим соусом, купленим у магазині).

Невеликий рада: якщо ви стежите за своєю фігурою, то покладіть спочатку деруни на серветку, яка вбере в себе надлишки жиру.

Смачного!

Ароматний лимонний крем
Щи гвардійські з квашеної капусти