салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Картопля смажена з білими грибами та цибулею

27 жовтня 2013


Один з найпростіших рецептів вегетаріанських або пісних страв - це смажена картопля з грибами. Цей рецепт неймовірно простий і, в той же час, це блюдо дуже смачне. Для мене це улюблена з дитинства страва. Мені завжди кортіло, коли мама його приготує після того, як ми годинами бродили по лісі в пошуках грибів. Зараз у нас грибний сезон, і я вирішила приготувати цю страву вже для своєї родини на обід. Добре, що для цього можна використовувати як свіжі, так і заморожені гриби. Тому ми можемо собі дозволити готувати картоплю з грибами як влітку, так і взимку. А особливо в піст, коли саме гриби нам найкраще замінюють м'ясо. А ще в грибах немає жирів, а це також причина, щоб ними замінювати м'ясо для худнуть. Тільки для тих, що худнуть краще все-таки буде запекти картопля з грибами в духовці, щоб використовувати менше жиру. Я ж цього разу приготую саме смажену картоплю з білими грибами та цибулею, як я любила дитинстві. Можна використовувати будь-які гриби окремо або кілька видів разом. Я візьму саме білі, або боровики. Ці гриби найцінніші по харчових параметрам, а також за смаковими якостями. Вони дуже корисні і мають свій неповторний смак. Приготуйте і ви, вам обов'язково сподобається незвичайний аромат цього смачного і поживного страви з царських грибів!

Щоб приготувати картопля смажена з білими грибами та цибулею, вам знадобиться:

картопля - 1 кг
білі гриби - 0,5 кг
цибуля - 2 шт.
олія для смаження
сіль, перець - за смаком

Як приготувати картопля смажена з білими грибами та цибулею:

1. Ніжки білих грибів очистити, потім гриби добре промити. Проварити гриби хвилин 10-15. Потім воду злити, а гриби просушити.
2. Відокремити у грибів ніжки від капелюшків і нарізати всі на однакові шматочки.
3. Цибулю очистити, промити й нарізати, можна півкільцями, а можна і просто кубиками. Як вам подобається. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
4. Викласти гриби в сковороду з цибулею. Так як капелюшки у білих грибів тендітніші, ніж ніжки, то вони вимагають меншого часу приготування, ніж ніжки. Тому можна спочатку обсмажити ніжки, а потім додати і капелюшки. Смажити гриби з цибулею на невеликому вогні, поки не випарується грибний сік, хвилин 25.
5. Картоплю очистити, промити й нарізати часточками. Всипати в сковороду до грибів. Посолити, поперчити, накрити кришкою і смажити до готовності картоплі.

Подавати до столу гарячим.

Смачного!

Пиріг з квашеною капустою в мультиварці
Швидкі пончики з медом