салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Картопля смажена з білим і чорним кунжутом

1 серпня 2015


Таке звичне блюдо як смажена картопля можна трохи урізноманітнити, і воно заграє новими смаками.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  40 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 135 ккал


Щоб приготувати картопля смажена з білим і чорним кунжутом, вам знадобиться:
  • картопля - 800 г
  • масло рослинне - 3-4 ст.л.
  • часник - 1 зубчик
  • кунжут білий - 1 ч.л.
  • кунжут чорний - 1 ч.л.
  • сіль за смаком

Як приготувати картопля смажена з білим і чорним кунжутом.

  1. 1. Молода картопля миємо, чистимо і нарізаємо тонкими брусочками.
    2. Беремо сковороду з антипригарним покриттям і ставимо на вогонь.
    3. Наливаємо рослинне масло і трохи нагріваємо.
    4. Поки нагрівається масло, ми почистимо зубчик часнику і подрібни його ножем. Потім придавимо плоскою стороною ножа і відправимо на сковороду, щоб під дією температури він віддав свій аромат.
    5. Висипаємо на сковороду картопля, перемішуємо і смажимо без кришки. Смажена картопля не рекомендується перемішувати дуже часто, щоб він встигав обжарюватися і не втратив форму.
    6. В залежності від сорту картоплі на жарку йде від 20 до 30 хвилин.
    7. Після цього закриваємо картопля кришкою і залишаємо «доходити» ще кілька хвилин, поки ми накриємо на стіл.
    8. Розкладемо по тарілках і посиплемо білим і чорним кунжутом. Для різноманітності кунжут можна додати і при смаженні, тоді картопля буде мати трохи інший смак.

  2. Смачного!