На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Капуста, тушкована по-домашньому

11 грудня 2012


Для мене це рецепт з дитинства. Відразу згадую бабусину село, ранню осінь і її смачнючий капусту. Причому в дитинстві це блюдо зазвичай подавалося з картопляним пюре, легким і повітряним. А приємним бонусом до цього всього була, звичайно ж, дуже смачна сосиска. Так, не найкорисніший вечерю для дитини, але зате скільки задоволення.

Загалом, готую капусту за бабусиним рецептом досі. Вона виходить дуже ніжною і соковитою. До речі, приготувати за цим рецептом ви можете і смачнючий начинку для вареників і пиріжків. Нічого змінювати не потрібно, хіба що простежити за кількістю підливи, але це абсолютно нескладно.

Ще пару слів про гасінні. Регулюючи кількість води, в якій ви будете розчиняти томатну пасту, ви можете впливати на м'якість капусти. Чим більше води, тим довше капусту можна гасити і, відповідно, тим м'якше вона вийде. І навпаки. Якщо ви любите більш жорстку їжу, зменшите кількість води вдвічі.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 порцій готового блюда. Час, витрачений а приготування, близько 40 хвилин. Кількість задоволення від поглинання не зміряти нічим.

Щоб приготувати капусту, тушковану по-домашньому, вам знадобиться:

капуста білокачанна - 700-800 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
томатна паста - 3 ст.л.
лавровий лист - 2-3 шт.
сіль і перець за смаком

Як приготувати капусту, тушковану по домашньому:

1. Овочі очистити від шкірки, промити і обсушити рушником.
2. Цибулю подрібнити кубиками. Обсмажити в сковороді на олії до прозорості.
3. Моркву натерти на середній тертці.Додати до цибулі, обсмажувати все разом до золотистого кольору (4-5 хвилин).
4. Капусту подрібнити звичним для вас способом. Я для цього використовую спеціальну тертку.
5. Додати нашінкованую капусту до зажарки, посолити і поперчити за смаком. Перемішуючи, довести овочі до приємного золотистого кольору.
6. Далі перекласти капусту в каструлю, де вона буде гаситися до готовності.
7. Томатну пасту розвести в 1 склянці кип'яченої води, додати до капусти.

 Ще раз добре перемішати і залишити на повільному вогні під закритою кришкою на 20-25 хвилин. Перемішувати раз в 5-7 хвилин.

Подавати капусту можна як в охолодженому вигляді, так і як гаряче блюдо. Пишним доповненням послужить товчений картоплю і котлети по вашому коханому рецептом. Смачного!

Часникові курячі крильця з кунжутом
Картопляні коржі
© 2015-2022  mycooking.pp.ua