салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Капуста тушкована з тушонкою і картоплею

15 грудня 2013


Страви з тушонкою я готую не надто часто. Чому? Ну, в першу чергу тому, що її якість на сьогоднішній день залишає бажати кращого. Можна, звичайно, на прилавках магазинів знайти щось більш-менш, але я все ж віддаю перевагу тушонку домашнього приготування. Як мама передасть, так і готую. Ось і цього разу взяла пару баночок, більше не беру ніколи. Мої батьки можуть просто є її з хлібом, згодна, смачно, але у нас якось це не заведено. Довго думала, що ж з тушонкою приготувати, і зупинила вибір на тушкованої капусти. Вийшло і смачно, і ситно, а що ще потрібно? Найчастіше, звичайно, я доповнюю це блюдо картопляним пюре, але це для чоловіка, а мені достатньо однієї капусти. Обов'язково спробуйте і ви, думаю, що вам сподобається, на що я і сподіваюся.

Щоб приготувати капусту тушковану з тушонкою і картоплею, вам знадобиться:

картопля - 4-5 шт.
капуста свіжа - 0, 5 качана
тушонка - 1 банка
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
томатна паста - 2 ст.л.
сіль
перець
рослинна олія
зелень

Як приготувати капусту тушковану з тушонкою і картоплею:

1. Не зраджуючи своїм правилам, підготуємо всі необхідні продукти. Капусту промиваємо і шаткуємо (я роблю це якомога тонше).
2. Цибулю чистимо, промиваємо і дрібно нарізаємо.
3. Моркву чистимо, миємо й нарізаємо тонкою соломкою або ж трьом на крупній тертці, як кому більше подобається.
4. Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками.
5. Зелень промиваємо під проточною водою, обсушуємо і нарізаємо на невеликі частини.
6. Ставимо сковорідку на плиту і на рослинному маслі обсмажуємо нашатковану капусту разом з подрібненою цибулею і морквою.
7. Через хвилин 10-15 додаємо томатну пасту і нарізану картоплю. Наливаємо трохи води і накриваємо кришкою. Готуємо до тих пір, поки картопля не буде повністю готова.
8. За кілька хвилин до того, як зняти страву з вогню, додаємо тушонку. Вона повинна лише як слід прогрітися. Знімаємо з вогню, і на цьому процес приготування закінчено.
Розкладаємо по порційних тарілках і посипаємо зеленню. Капусту з картоплею і тушонкою можна подавати до столу.

Смачного!

Салат з креветками, помідорами і авокадо
Бігос - м'ясне блюдо з Австрії