салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Капуста тушкована з куркою в горщику

7 січня 2014


Ну, немає у нас російських грубок. Де і збереглися, намагаються зламати, поставити піч поменше розміром для економії місця. Хоча я бачила цікавий гібрид - російська піч з лежанкою, перероблена під газове опалення. Уявіть собі господаря будинку, відігрівати поперек з колінами, лежачи на російській печі з мобільником в руках. Клас! Ось вам і Ємеля! Треба було сфотографувати.

Доброю заміною російській печі служать глиняні горщики. Вірніше, керамічні. Хоча можна готувати і в облитих глазур'ю (полив'яні) глиняних горщиках. І навіть у необлівних. Але там свої секрети. Такий горщик треба повністю занурити у воду хвилин за 15 до готування. Знову ж ставити необлівной горщик треба не в гарячу, а в теплу духовку.

Їжа в горщику нудиться в духовці і набуває незвичайний смак і аромат. М'ясо під різними соусами, з додаванням різних овочів або грибів вдається найкраще.

Саме так можна приготувати смачний французький цибулевий суп або не менш смачні щі з квашеної капусти. Так, що там. Пельмені, запечені в горщику, стають і смачніше і цікавіше. Теж стосується жаркого або солянки.

Зовсім необов'язково закривати горщик кришкою. Можна покласти зверху горщика корж з будь-якого тесту і притиснути її до країв. Годиться тісто пельменне, дріжджове, листкове. Саме тісто, просочене обладнаний запахами, стає ласощами.

Для того, щоб приготувати капусту, тушковану з куркою в горщику, вам знадобиться:

куряче філе - 300 г
вершкове масло- 50 г
капуста білокачанна - 1 качан
сметана - 1 склянка
цибуля - 1 шт.
морква - 1 шт.
червоний і чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
Зелена цибуля

Як приготувати капусту, тушковану з куркою в горщику.

1. Помийте куряче м'ясо, наріжте його невеликими шматочками. Обсмажте філе на вершковому маслі.
2. Капусту нашаткуйте або поріжте кубиками. Поріжте цибулю кільцями, моркву соломкою. Додайте цибулю і моркву до курятини. Через 5 хв. Додайте туди ж і капусту. Через 15 хв посоліть і поперчіть. Додайте сметану.
3. Викладіть суміш в горщики, накрийте їх кришками або заліпите коржем з пельменного тесту і тушкуйте при 180 С в духовці. Духовку попередньо доведіть до потрібної температури.
4. Посипте зеленою цибулею.

Смачного!

Вегетаріанські голубці з каррі
Капуста, тушкована з курячим фаршем