салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Капуста тушкована з картоплею і куркою

18 грудня 2013


Сьогодні розповім вам рецепт приготування капусти тушкованої з куркою і картоплею. Здавалося б, ну що особливого-то в такому рецепті? Та нічого, але впевнена, що хоч у кожної господині є такий рецепт, а все одно кожна приготує по-своєму, і в кожної щось свій секрет. От і я вирішила вам розповісти, як це роблю я. Я, знаєте, дуже люблю тушковану капусту саме з курячим м'ясом. По-перше, вона сильно не навантажує шлунок, по-друге не потрібно ніяких особливих продуктів, все, як правило, вже є в холодильнику. І потім, така капуста досить ситна, і її спокійно можна подати в якості другої страви на обід або як повноцінний вечерю. Загалом, чого тут розповідати, обов'язково приготуйте, і ви залишитеся задоволені, чого я вам і бажаю.

Щоб приготувати капусту тушковану з картоплею і куркою, вам знадобиться:

курячі грудки - 800 г
картопля - 700-800 г
свіжа капуста - 0, 5 - 0, 6 кг
морква - 1 шт.
рослинна олія
лавровий лист
перець
сіль

Як приготувати капусту тушковану з картоплею і куркою:

1. Отже, всі присутні в цьому блюді продукти вимагають попередньої підготовки, з чого, власне, і почнемо. Очищаємо морква, миємо й нарізаємо маленькими кубиками. Можна також натерти, але кубиками буде красивіше.
2. Промиваємо картоплю, чистимо й нарізаємо невеликими часточками. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб картопля не окислювалася і не темніла на повітрі.
3. Капусту обмиваємо і дрібно шаткуємо.
4. Курку промиваємо і ріжемо на маленькі шматочки.
5. Беремо казан або ж каструлю з товстим дном. Ставимо на вогонь і на розігрітому рослинному маслі обсмажуємо м'ясо на середньому вогні. Далі додаємо моркву, перемішуємо і залишаємо, щоб присмажився ще кілька хвилин.
6. Після цього викладаємо до м'яса з морквою картоплю і капусту.
7. Ретельно перемішуємо і накриваємо кришкою. Залишаємо гаситися до готовності близько 25-30 хвилин, час від часу помішуючи.
8. Після закінчення цього часу додаємо сіль і спеції, якщо є бажання. Перемішуємо і знімаємо з вогню. Залишаємо на кілька хвилин, щоб страва настоялося.

Подаємо до столу смачнючий капусту з куркою і картоплею і насолоджуємося неповторним смаком.

Смачного!

Капуста тушкована з картоплею і грибами
Капуста тушкована з картоплею в духовці