На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Капуста тушкована з грибами в сметані

18 грудня 2013


Тушкована капуста - одне з тих чудових страв, насолоджуватися якими можна протягом усього року. Вартість капусти невелика, а приготувати таку смакоту не складе труднощів навіть для починаючої господині. Сьогодні я хочу поділитися з вами одним зі своїх улюблених способів гасіння білокачанної красуні і розповісти про те, як приготувати капусту тушковану з грибами в сметані. Соковиті овочі і апетитні грибочки в ніжному сметанно-томатному соусі просто чудово смачні!

Щоб приготувати капусту тушковану з грибами, вам знадобиться:

капуста -? качана
печериці - 400 г
морква - 1 шт.
ріпчаста цибуля - 1 шт.
сметана - 2-3 ст. л.
томатна паста - ? ч. л.
соняшникова олія
мелений коріандр - за смаком
перець чорний мелений - за смаком
сіль за смаком

Як приготувати капусту тушковану з грибами:

1. Половинку невеликої капустини очистити від верхнього листя, тонко нашаткувати.
2. Моркву і ріпчасту цибулю почистити, вимити, обсушити. Морква нарізати тонкою соломкою або натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порубати ножем.
3. Печериці промити під проточною водою, обсушити, нарізати великими шматочками.
4. У велику сковороду або сотейник з попередньо розігрітим соняшниковою олією викласти моркву і, помішуючи, обсмажити протягом 2-3 хвилин. До обсмаженої моркви викласти нашатковану білокачанну капусту. Додати в сковороду трохи води, перемішати овочі, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні.
5. Печериці викласти в другу сковороду з розігрітим соняшниковою олією і обсмажувати до повного випаровування рідини. Додати до грибів подрібнену ріпчасту цибулю, перемішати і обсмажити протягом 1-2 хвилин.
6. Перекласти обсмажені з цибулею печериці в сковороду з капустою і морквою, посолити блюдо за смаком, додати мелений коріандр і чорний перець за смаком, сметану і томатну пасту, перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 2-3 хвилини.
7. Зняти сковороду з вогню, дати страві настоятися під кришкою 3-5 хвилин, потім розкласти в порційні тарілки і подати на стіл.

Для приготування капусти за даним рецептом ви можете використовувати абсолютно будь-які гриби на свій смак. Причому підійдуть як свіжі, так і заморожені, сушені (попередньо замочити у воді) або консервовані (стерилізовані, без добавок) грибочки. Страва буде ще смачніше і апетитніше, якщо перед подачею на стіл прикрасити його дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.

Готуйте з задоволенням і приємного вам апетиту!

Капуста тушкована з рисом і м'ясом
Торт Прага
© 2015-2022  mycooking.pp.ua