На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Капуста квашена тушкована з картоплею

25 вересня 2013


Восени багато господинь заквашують капусту для її використання взимку. Квашена капуста вважається виключно корисною, це безцінне джерело величезної кількості вітамінів і мікроелементів. Це вітаміни С і К, а також вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6, В12). Квашена капуста має у своєму складі велику кількість вітаміну С, що грає важливу роль для підтримки імунітету. Квашена капуста містить цілий ряд мінеральний речовин, таких як калій, натрій, кальцій, залізо, фосфор, сірка, кремній, цинк, бор, мідь.

Цікаво відзначити, що квашена капуста набагато нижче по калорійності, ніж свіжа, хоча є досить поживним продуктом. Квашену капусту здавна заготовляли на Русі на зиму, і жодне застілля, та й повсякденний стіл не обходилось без неї.

Під час бродіння капуста також збагачується органічними кислотами - молочної і оцтової. Про корисні властивості квашеної капусти можна розповідати дуже довго, і важко перерахувати всі ті корисні властивості, якими вона володіє.

Ось я сьогодні хочу розповісти про простий, але дуже смачне блюді - це капуста квашена, тушкована з картоплею. Рецепт ну дуже простий, а страва виходить смачне й оригінальне. Для тих, хто любить прянощі, раджу в це блюдо додати трохи кмину і кардамону, - ви не повірите, але страва заграє зовсім новими смаковими відтінками, також можна додати корисної куркуми. Таке блюдо відмінно поєднується з м'ясом, але його можна подавати і самостійно, зі сметаною і свіжою зеленню.

Щоб приготувати капусту квашену тушковану з картоплею, вам знадобиться:

картопля - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
масло рослинне - 1/3 ст.
вода - 1/4 ст.
капуста квашена - 550 г

Капуста квашена тушкована з картоплею:

1. Для початку потрібно почистити картоплю, картопля краще брати такий, який не сильно розварюється, гарненько його вимити й відварити цілком або шматочками, по вашому розсуду.
2. Почистити цибулю, вимити і розрізати навпіл, дрібно нашаткувати кожну половинку. На плиту поставити сотейник, влити рослинного масла і пасерувати цибулю до м'якості 2-3 хвилинки, додати квашену капусту і воду, протушкувати під кришкою хвилин 15.
3. Потім додати картоплю і тушкувати ще 15-20 хвилин, посолити і поперчити за смаком (з урахуванням того, що у квашеної капусти досить насичений смак).
4. У підсумку ви отримаєте смачне пісне блюдо, яке можна вживати в їжу в будь-який час, це блюдо добре буде підходити до посту. Також таке блюдо можна поєднувати з м'ясом, подавати можна зі сметаною або зеленню.

Приємного вам апетиту і легкості в приготуванні!

Бобовий крем-суп з беконом, сухариками і м'ятою
Салат на зиму з цвітної капусти з овочами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua