На головну |
Квашена капуста - одна з улюблених страв країн Східної та Західної Європи, а також далеко за її межами. Рецепт класичної квашеної капусти знайомий багатьом народам світу, хоча в кожній національній кухні є свої особливості її приготування. Нерідко любителі кулінарних експериментів вносять в рецепт приготування квашеної капусти свої зміни або додають такі інгредієнти, які, на їхню думку, зроблять вельми популярне блюдо ще цікавіше.
Сьогодні ми пропонуємо вам урізноманітнити традиційний рецепт квашеної капусти і приготувати її разом з солоними огірками. Солоні огірки додадуть квашеній капусті ще виразніший кислуватий смак, а саме блюдо ідеально для приготування кислих супів, а також страви ельзасской кухні шукрут, яке традиційне готується зі свинячої грудинки, сосисок та ін. І разом з квашеною капустою.
Щоб приготувати капусту квашену з огірками, вам знадобиться:
білокачанна капуста - 1 кг
солоні огірки - 600 г
насіння кропу - 25 г
для заправки:
вода - 1 л
сіль - 60 г
цукор - 40 г
Як приготувати капусту квашену з огірками:
1. Очистити капусту від верхнього листя, гарненько промити їх і просушити. Капусту нашаткувати.
2. Солоні огірки натерти на крупній тертці.
3. Всі інгредієнти укласти в емальований посуд, пересипаючи насінням кропу.
4. Приступаємо до заправці. Розчинити в киплячій воді сіль і цукор. Не чекаючи, поки заправка охолоне, залити капусту разом з огірками.
5. Накрити ємність марлею і покласти зверху вантаж. Залишити капусту з огірками при кімнатній температурі приблизно на 10-12 годин. Періодично струшувати ємність і проколювати капусту дерев'яною паличкою, щоб виходили гази.
6. Потім накривати ємність щільною кришкою і поставити готову квашену капусту з огірками в холодильник.
Приготуйте квашену капусту з огірками на нашу рецептом. Вона стане чудовим гарніром до м'ясних страв, сосисок, ковбасок; її можна подавати як в натуральному, так і в тушкованому вигляді. З такою капустою навіть звичні салати (вінегрет та ін.) Знайдуть новий, ще більш цікавий смак. Не бійтеся експериментувати і відступати від звичних рецептів, і тоді, цілком можливо, ви станете автором рецептури нового кулінарного шедевра!
Смачного!