салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кальмари тушковані в молоці

9 грудня 2013


Кальмари виходять дуже смачними і ніжними, потрібно тільки правильно їх готувати. Кальмари тушковані в молоці - Саме таке блюдо, і якщо ви будете точно слідувати рецептом, у вас вийде чудово смачне і дуже корисне блюдо.

Кальмари тушковані в молоці готуються з наступними інгредієнтами:
- 500 г кальмарів
- 1,5 цибулини
- 2,5 ст. ложок борошна
- 3 ст. ложки вершкового масла
- 1 склянка молока
- Петрушка і / або кріп
- сіль за смаком
- Чорний перець мелений - за смаком.

Кальмари тушковані в молоці готуються наступним чином:
1. Морожені кальмари на 35-40 хв. залити теплою водою, потім очистити від верхньої плівки, ретельно промити проточною холодною водою, випатрати і ще раз промити.
2. Нарізати кальмарів великою соломкою, посолити, обваляти в ст. ложці борошна і обсмажити на маслі протягом 5 хвилин. Посипати борошном і смажити ще 5-7 хв. при постійному помішуванні.
3. У сотейник налити молоко, закип'ятити, додати обсмажені кальмари, посолити, поперчити і тушкувати під кришкою на слабкому вогні 25-30 хв.
4. Кальмари тушковані в молоці подавати на стіл з відварною або смаженою картоплею, попередньо посипавши дрібно нарізаною петрушкою і / або кропом.

Смачного!