На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кабачкові палички в сирному клярі

26 травня 2014


Кабачки - це літні овочі, які подобаються багатьом. Вони дуже смачні, корисні, низькокалорійні і універсальні, до того ж з них можна приготувати безліч смачних страв. Кабачки смажать, запікають, гасять, печуть їх них оладки і навіть роблять варення і компоти. Я люблю кабачки також за те, що вони відмінно поєднуються практично з будь-якими продуктами. Вони мають нейтральні смак, тому їх можна додавати в найрізноманітніші страви. Ці дуже доступні за ціною овочі допоможуть відмінно очистити організм від токсинів і шлаків, якщо вживати їх регулярно. Кабачки нормалізують водно-сольовий баланс, прибирають набряки, нормалізують роботу нирок і печінки, а також покращують стан серцево-судинної системи.

Кабачки ідеально підходять для людей з хворим шлунком, оскільки абсолютно не дратують кишечник і відмінно перетравлюються. Виняток становлять молоді кабачки цукіні, які їдять сирими. Людям з проблемним шлунком найкраще їсти їх тільки після термічної обробки. Також кабачкова дієта - чудовий спосіб розпрощатися із зайвими кілограмами і нормалізувати обмін речовин. Це навіть дієтою назвати складно, достатньо лише замінити одне звичне блюдо смакотою з кабачків. Думаю, мій рецепт вам дуже сподобається, таких смачних кабачків ви ще не пробували.

Щоб приготувати кабачки в сирному клярі, вам знадобиться:

кабачок - 1 шт.
яйце куряче - 1 шт.
твердий сир
сіль за смаком
перець - за смаком
суміш сухих трав за бажанням

Як приготувати кабачки в сирному клярі:

1. Спочатку кабачок ретельно промиваємо (хто його знає, де він валявся), акуратно очищаємо від шкірки і нарізаємо однаковими паличками.
2. Тепер куряче яйце моєму під проточною водою і збиваємо з сіллю і перцем.
3. Сир тремо на самій дрібній тертці, додаємо до натертої сирної маси сухі трави і ретельно все перемішуємо.
4. Кожну паличку кабачка мачає в яйце, після цього паніруємо її в сирі, потім викладаємо на деко, попередньо вистелений спеціальної пекарської папером.
5. Залишилося зовсім небагато - запікаємо кабачки в заздалегідь розігрітій духовці при температурі в 180 градусів за Цельсієм до набуття ними приємного золотистого кольору.

Ось все і готово! Швидко, просто і дуже смачно. Я настійно рекомендую є дане блюдо теплим. Я була просто в захваті - сподіваюся, і вам сподобається!

Смачного!

Кабачкові котлети з сиром
Маннік з ананасами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua