салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кабачкова ікра з печених овочів

27 жовтня 2013


Багато хто не люблять закривати ікру на зиму, оскільки вважають, що процес її приготування дуже трудомісткий і вимагає багато часу. Але сьогодні ми спробуємо розвіяти ці сумніви і доведемо вам, що смачну ікру можна приготувати досить швидко, не докладаючи при цьому великих зусиль.

Кабачкова ікра з печених овочів готується дуже просто, ви можете також варіювати кількість овочів на свій розсуд. Приваблює в цьому рецепті і те, що всі овочі запікаються в духовці, зберігаючи при цьому всі свої смакові якості і набуваючи насичений аромат.

Щоб приготувати кабачкову ікру з печених овочів, вам знадобиться:

баклажани- 1,5 кг
помідори - 1 кг
кабачок (великий) - 1 шт.
болгарський перець - 0,5 кг
часник - 3 головки
рослинне масло - 4 ст.л.
сіль - 3 ч.л.
оцет 7% -ний - 30 мл

Як приготувати кабачкову ікру з печених овочів:

1. Ретельно промиваємо всі овочі. Кабачки, помідори і баклажани розрізаємо на дві частини. Застеляємо деко фольгою і змащуємо олією. Викладаємо баклажани зрізом вниз.
2. На іншому деку викладаємо помідори, кабачки зрізом вгору, а також цілі перці.
3. Очищений часник загортаємо у фольгу, змащену олією, і викладаємо його на деко разом з іншими овочами.
4. Ставимо деко в духовку і запікаємо овочі при температурі 220 градусів. Приблизно через 5-10 хвилин перевертаємо перці іншою стороною. Коли перці рівномірно пропекутся з усіх боків, виймаємо їх і перекладаємо в каструлю.
5. Приблизно через 40 хвилин проколюємо баклажани і кабачок зубочисткою, якщо вони м'які, то можна виймати їх з духовки і остуджувати.
6. Після того як овочі охолонуть, виймаємо м'якоть з баклажанів, очищаємо помідори від шкірки.
7. Готові і очищені овочі пропускаємо через м'ясорубку. Виходить десь 2 кг овочевої маси.
8. Перекладаємо отриману масу в каструлю, виливаємо сік, що виділився з овочів під час запікання в духовці, додаємо сіль, накриваємо каструлю кришкою і ставимо на слабкий вогонь.
9. Приблизно через 5 хвилин після закипання додаємо оцет, ретельно все перемішуємо.
10. Розкладаємо ікру в простерилізовані банки, закочує, укутуємо банки і залишаємо остигати.

Ось і готова наша вкуснейшая ікра з запечених овочів.

Приємного вам апетиту!

Грибний суп з кальмарами
Жульєн з курки для дітей