На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кабачки в томаті на зиму

4 вересня 2014


Нарешті я і дочекалася тієї пори, коли кабачків на городі багато, і готувати можна, що завгодно. Минулого тижня це були кабачки, запечені з помідорами і сиром. Але потрібно вже й про зиму потурбуватися. Тому й розповім вам новий рецептик - кабачки в томаті на зиму.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  3 год. 30 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 55 ккал / 100 г


Щоб приготувати кабачки в томаті на зиму, вам знадобиться:

  • кабачки - 4 кг
  • томати - 3 кг
  • часник - 3 головки
  • масло рослинне - 1 ст.
  • оцет 9% -ний - 150 мл
  • цукор - 4 ст.л.
  • перець чилі сушений - 1 ст.л.
  • сіль - 2 ст.л

Як приготувати кабачки в томаті на зиму:

  1. 1. Добре обмиваємо кабачки, попередньо з кожного видаливши плодоніжку. Очищаємо, видаляємо насіння і нарізаємо овочі кубиками.
    2. Томати обмиваємо і пропускаємо через м'ясорубку.
    3. Перекладаємо нарізані кабачки в посуд з томатним пюре і додаємо сіль, рослинне масло і цукор. Каструлю ставимо на вогонь і доводимо кабачки з томатами до кипіння. Зменшуємо вогонь, продовжуємо варити близько 25 хвилин, періодично помішуючи весь вміст, щоб не пригорає.
    4. Очищаємо часник, миємо і дрібно рубаємо.
    5. Додаємо в каструлю до кабачків подрібнений часник і перець чилі. На слабкому вогні варимо приблизно 20 хвилин. Хвилин за 5 до готовності вливаємо в каструлю оцет.
    6. Розкладаємо приготовлену закуску в стерилізовані банки. Стерильними кришками закочує. Банки перевертаємо і накриваємо ковдрою. Залишаємо банки, поки вони повністю не охолонуть. Зберігати банки в прохолодному місці.
    7. А тим, хто в консервації тільки новачок, хочу дати декілька порад. Стерилізувати банки можна не тільки на пару - це хоч і самий перевірений спосіб, перевірений ще нашими предками, але існує ще пара більш простих і швидких. Один з таких - стерилізація в духовці. Таким способом можна стерилізувати банки у великій кількості і будь-якого розміру. Разом з банками можна стерилізувати також і кришки, тільки металеві і без гумових вставок. Банки попередньо миємо і мокрі ставимо в холодну або в ледве-ледве розігріту духовку, на решітку догори дном. Включаємо духовку і розігріваємо до температури 150 градусів. Після прогрівання духовки стерилізуємо банки хвилин 20-25, потім дістаємо і викладаємо в них підготовлену заготовку.

  2. Смачного!

Кабачки на зиму з помідорами
Фокачча з оливками і розмарином
© 2015-2022  mycooking.pp.ua