салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кабачки солодкі на зиму

31 липня 2015


Чи може блюдо з кабачків бути солодким? Може, звичайно, і свідченням тому - дуже смачні солодкі кабачкові оладки або солодкі кабачкові маффіни. А я, у свою чергу, розповім вам рецепт солодких кабачків на зиму.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 50 ккал / 100 г


Щоб приготувати кабачки солодкі на зиму, вам знадобиться:

  • кабачки
  • перець чорний
  • лист лавровий
  • гвоздика
  • кріп
  • для розсолу на 1 літр води:
  • сіль - 2 ст.л.
  • цукор - 400 г
  • оцет - 200 мол

Як приготувати кабачки солодкі на зиму:

  1. 1. Кабачки промиваємо в проточній воді, чистимо і видаляємо плодоніжки. Зручним для себе способом вирізаємо серцевину і решту кабачка нарізаємо на шматочки приблизно 5-6 см завдовжки і 2 см шириною (товщина також приблизно 2 см).
    2. Розкладаємо нарізані кабачки в банки.
    3. У невеликій каструлі доводимо до кипіння 1 літр води. Двічі обполіскуємо наші банки окропом. У перервах між цим процесом, поки закипає повторно вода, накриваємо банки стерилізованими кришками.
    4. Розкладаємо по банках прянощі: чорний перець, гвоздику, лавровий лист, зелений кріп. За бажанням можна додати зелений хрін.
    5. Далі готуємо розсіл. Змішуємо з водою (1 літр) сіль і цукор. Доводимо до кипіння, а оцет додаємо в розсіл вже закипілий. Заливаємо приготованим розсолом заготовку з кабачків. Розсолу заливаємо так, щоб його рівень був трохи вище плічок банки. Закочуємо банки стерилізованими кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Потім переносимо банки в прохолодне місце для подальшого зберігання.
    6. Хотілося б для початківців надати максимум корисної інформації про все те, що може стати в нагоді в процесі консервації. Що стосується стерилізації, то хотілося б сказати, що якщо вже за рецептом потрібно стерилізувати банки з заготовками, то стерилізувати їх до того не обов'язково і, я б навіть сказала, ні до чого, адже продукти туди викладатися будуть все одно не стерилізовані, а потім , всі разом, воно добре простерилизуйте. Необхідно банки, перш ніж викладати туди продукти, добре помити. Зробити це можна за допомогою звичайної харчової соди. Гарненько сполоснути. Існує кілька способів стерилізації, і кожна господиня вибирає більш для себе зручний.

  2. Смачного!

Огірки на зиму з лимонною кислотою
Шурпа з баранини з рисом