На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кабачки з гірчицею на зиму

2 серпня 2014


У багатьох зі словом «кабачки» відразу асоціюється кабачкова ікра на зиму з морквою, Рецепт якої переходить з покоління в покоління. Тільки раніше це була делікатесна закуска, а сьогодні блюдо, яке напевно є в засіках у кожної господині. А от сьогодні, користуючись тим, що літо надворі, розповім вам ще один, не менш цікавий рецепт приготування смачної закуски з тих же кабачків.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  5 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 70 ккал / 100 г


Щоб приготувати кабачки з гірчицею на зиму, вам знадобиться:

  • кабачки - 4 кг
  • цукор - 1 ст.
  • оцет - 1 ст.
  • масло рослинне - 1 ст.
  • гірчиця суха - 1 ст.л.
  • перець чорний мелений - 1 ч.л.
  • сіль - 0,3 ст.
  • часник - 1 головка
  • кріп - 1 пучок

Як приготувати кабачки з гірчицею на зиму.

  1. 1. Ретельно промиваємо кабачки і очищаємо від шкірки. Ріжемо на 8 частин. Складаємо в емальований посуд.
    2. Готуємо маринад. В окремому посуді змішуємо очищений і подрібнений часник з подрібненою зеленню. Додаємо інші інгредієнти, що входять в рецептуру. Ретельно перемішуємо.
    3. Готовим маринадом заливаємо нарізані кабачки і залишаємо на 3:00, кожні 20-25 хвилин помішуючи, щоб кабачки досить просочилися.
    4. Після цього розкладаємо кабачкову закуску по чистим банкам і стерилізуємо 20 хвилин. Закочуємо стерилізованими кришками. Перевертаємо банки догори дном і укутуємо теплою ковдрою, залишаємо до охолодження. Потім переносимо в прохолодне місце.
    5. Для тих, хто вперше стикається з консервацією, хочеться порадити стерилізувати банки два рази, до того, як розкласти в них заготовку і після. Існує кілька способів стерилізації, як для порожніх банок, так і повних. Найпростішим, перевіреним, досі залишається стерилізація на пару. Один з моїх найулюбленіших способів - це стерилізація в духовці. Спочатку банки потрібно добре промити, я роблю це з використання звичайної харчової соди. Мокрі банки ставимо на решітку або деко і розігріваємо духовку до 150-160 градусів. Греєм банки до тих пір, поки на стінках банок не висохнуть краплі води. Метод дуже простий, але є ризик, що банки полопають, якщо не встежити, і вони перегріються. Тому краще розігрівати духовку поступово, а не відразу виставляти необхідну температуру.

  2. Смачного!

Кіш з бринзою і бужениною
Тістечка Брауні без запікання з горіхами
© 2015-2022  mycooking.pp.ua