салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Кабачки мариновані з овочами на зиму

22 серпня 2015


Кабачки - дієтичний, легкозасвоюваний продукт харчування, що поліпшує кровообіг і нормалізує роботу травного тракту. Сезонність їх плодоношення не дозволяє використовувати їх у свіжому вигляді протягом усього року. Тому доводиться заготовляти їх про запас. Пропоную один з моїх рецептів маринованих кабачків.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 65 ккал / 100 г


Щоб приготувати кабачки мариновані з овочами на зиму, вам знадобиться:
  • кабачки - 1 кг
  • квасоля спаржева (сорт Вигна) - 0,5 кг
  • перець болгарський - 1 кг
  • морква - 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста - 0,5 кг
  • для маринаду:
  • цукор - 2 ст.л.
  • масло рослинне - 150 мл
  • оцет (яблучний 6%) - 80 мл
  • перець духмяний горошком - 5 шт.
  • перець чорний горошком - 5 шт.
  • перець чорний мелений - 1 ч.л.
  • лист лавровий - 3 шт.
  • часник - 6 зубчиків
  • сіль за смаком

Як приготувати кабачки мариновані з овочами на зиму.

  1. Для заготівлі використовуйте молоді кабачки, у них менше насіння. Всі овочі вимийте під проточною водою, обсушити серветкою або рушником.

  2. Кабачки і цибулю наріжте великими шматками. Моркву і квасоля наріжте смужками, перець очистіть від насіння і розріжте на 4 частини.

  3. Підготовлені овочі викладіть у велику каструлю.

  4. Приготуйте маринад з даних інгредієнтів і залийте ним овочі, накрийте кришкою і дайте настоятися 1:00. Потім відправте каструлю на вогонь і варіть при слабкому кипінні протягом 40 хвилин. Наприкінці варіння за смаком і бажанням додайте гіркий перець. Готову заготовку розкладіть по стерилізованим висушеним банкам, накрийте металевими кришками і закатати. Банки переверніть догори дном, остудіть при кімнатній температурі. Готові консерви перенесіть в прохолодне місце на зберігання.

  5. Примітки до рецепту, поради по сервіровці: приготовані таким способом кабачки можна їсти як салат або подати на гарнір до риби або м'яса.

  6. Смачного!

Гарбузово-кукурудзяний хлібець з корицею
Сушені листя малини