салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Італійська кухня. Кухня Тоскани.

13 жовтня 2009


Італійська кухня визнана не тільки однією з наймодніших в даний час, але й однією з найкращих у світі, так як відрізняється великою різноманітністю продуктів і приправ: використовуються овочі, морепродукти, яловичина і нежирна свинина, птиця, фрукти і ягоди, сир, бобові ( квасоля, горох) і рис.

Кухня Тоскани прагне до збереження суті кожного продукту, так як байдужа до зовнішнього вигляду страв, підкреслюючи в них смак головного інгредієнта. Незважаючи на те, що ця проста кухня використовує місцеві сільські продукти, вона сильна в нюансах ароматів і тонкощах смаку, її мета - отримання єдиного аромату без домішок, тому избегаются інгридієнти, відволікають від головного смаку. За винятком кількох особливих страв, трави (зазвичай шавлія і розмарин) і часник отримують другорядну роль.

Приклад тосканської кухні - знамените блюдо bistecca fiorentina, стало класичним. Шматок яловичини приготований ароматним тосканським способом: на вогнищі, розпаленій з дерев'яних дров, в будинку або на вулиці (тосканская кулінарія не любить духовок і грилів). М'ясо готується без маринаду і трав, просто солиться і кропили хорошим оливковою олією.

Тосканія славиться своєю яловичиною, свининою і диким кабаном, величезною кількістю сортів квасолі з вишуканим ароматом, в'яленої шинкою прошутто і сиром пекоріно, грибами і артишоками, волоськими горіхами і каштанами. І все-таки, основні інгредієнти їхньої кухні - хліб і оливкове масло. Прісний тосканський хліб їсти в кожному рецепті. Знамените antipasto toscano складається з порізаної копченої шинки, салямі і прісного хліба а на обідньому столі майже завжди є підсмажений хліб, злегка натертий часником і сбризнутий оливковою олією.

Обід в Тоскані, як правило, починається з кростіні - маленьких бутербродиков, які подаються разом з блюдом шинки і оливками, а влітку - з брусочками сирих овочів, які занурюють у вазочку тосканського оливкового масла з морською сіллю на дні в якості закуски перед обідом.

Овочеві та квасолеві супи, бобові або круп'яні - часто згущені черствим хлібом, а літа популярні суп з хлібом і помідорами і салат з хлібом і помідорами.

Серед других блюд популярні злегка пряний гуляш з риби і морепродуктів з Ліворно, який подається на підсмаженому хлібі та багато інших гуляші з м'яса і птиці. Наприкінці обіду подається хліб із сиром або коржі.

Оливкова олія подають і як приправу, підсилює смак основного інгредієнта, і використовують при приготуванні основного блюда. Масло має бути дуже гарної якості, наприклад, золотисто-зелене з ароматом артишоків і мигдалю або більш ароматні фруктові масла Південної Тоскани.