салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Індичих чверть ароматна

22 січня 2013


Індичка - традиційне блюдо в США. До речі, саме Сполучені Штати Америки є лідерами споживання індичого м'яса в рік на людину - близько 7 кілограм. Але ми не будемо відставати від американців і побалуємо улюблених чоловіків на 23 лютого смачним і ароматним м'ясом індички.

До речі, індиче м'ясо світло-рожевого, іноді навіть кремового відтінку, що переходить у більш інтенсивний червоний колір, практично повністю позбавлене жиру. Саме м'ясо індички вважається найбільш придатним для дієтичного та лікувального харчування.

Не будемо відставати від американців і приготуємо сьогодні індиче чверть. Відразу скажу, що чим довше маринується м'ясо, тим більше ніжним і соковитим воно вийде. У мене маринувалося добу у величезній мисці на балконі. Благо, на вулиці зима, і погодні умови дозволяють тримати м'ясо не в холодильнику. Скажу чесно, що мій холодильник таких обсягів б не витримав.

Що стосується маринаду, то він просто відмінний. Спасибо большое сусідці, яка поділилася зі мною цим чудовим рецептом. Легкий аромат апельсин і яблук додає м'ясу особливу вишуканість і ні з чим незрівняний смак.

На приготування страви витрачено 2:00 вільного часу. З вказаної кількості інгредієнтів вийшло 4 порції м'яса.

Для приготування индюшиной чверті ароматною вам потрібно:

чверть індички - 1 шт.
часник - 3-4 зубчики
апельсин - 1 шт.
яблуко - 2 шт.
вода - 2 л
перець горошок - 5-6 зерен
лавровий лист - 2-3 шт.
сіль, перець і приправи за вашим смаком

Як приготувати індиче чверть ароматну:

1. індиче чверть помити, обсушити. Видалити за допомогою пінцета всі дрібні пір'ячко. Для більш естетичного вигляду готового блюда рекомендую зрізати край ніжки. Кость необхідно добре обробити, щоб у м'ясі не трапилося дрібних осколків.
2. Приготувати маринад. Для цього яблука і апельсини очистити від шкірки і помити.
Подрібнити фрукти кубиками.


3. Закип'ятити 200 мл води і додати в неї подрібнені апельсини та яблука, лавровий лист, спеції, перець горошком і сіль за смаком. Проварити все разом протягом 5 хвилин. Зняти з вогню. Додати решту воду і часник, пропущений через прес.
4. индюшками укласти в глибоку ємність і залити маринадом так, щоб м'ясо було максимально покрито рідиною. Прибрати в прохолодне місце на 5-6 годин. Краще на ніч.
5. Мариноване м'ясо натерти чорним меленим перцем і сіллю. Загорнути у фольгу і випікати в духовці при температурі 180 градусів близько 2-х годин. Час запікання залежить від ваги індички. На 1 кілограм м'яса - 1:00 в духовці.
6. За 15 хвилин до кінця приготування фольгу необхідно розгорнути, щоб м'ясо підрум'янилося.

Подавати з овочевим салатом.

Смачного!

Яблучні оладки: рецепт оладок
Гриби, мариновані з гірчицею і медом