салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Ікра із зелених помідорів на зиму

1 серпня 2014


Коли не встигаєш вчасно зібрати урожай помідор, часто вони просто чорніють або гниють на гілках. Не знаю, чому так, але у нас це часте явище. Ось дивилася я на свої ще зелені помідори і думала: «А не зірвати чи як їх ще зеленими, щоб встигнути до того, поки вони почернеют?». Щоб не ризикувати і не чекати, поки помідори почервоніють, я зірвала частина помідор зеленими, вийшло близько 3 кіло, і зробила з них заготовку на зиму - ікру овочеву. Насправді, навіть не чекаючи стиглості помідор, можна спеціально зривати зелені і готувати різні салати і заготовки. Багатьом зелені помідори подобаються не менше, ніж стиглі. можливо консервування зелених помідорів, Або квашення зелених помідорів в бочці,і те, й інше - дуже смачно і практично! Зі свіжих зелених помідорів роблять такі салати, як салат із зелених помідорів і авокадо. Також готують ікру овочеву із зеленими помідорами, яку я і зібралася робити.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  2 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 90 ккал / 100 г


Щоб приготувати ікру з зелених помідорів на зиму, вам знадобиться:

  • помідори зелені - 3 кг
  • цибуля - 1 кг
  • морква - 1,5 кг
  • буряк - 1,5 кг
  • масло рослинне - 0,5 л
  • цукор - 2 ст.л.
  • сіль - 3,5 ст.л.
  • перець чорний мелений - 1 ст.л.
  • есенція оцтова - 2 ст.л.

Як приготувати ікру з зелених помідорів на зиму.

  1. 1. Цибулю, моркву і буряк очистити, помідори промити. Подрібнити овочі в м'ясорубці або кухонному комбайні до однорідної маси. Перекласти в глибоку каструлю.
    2. Додати сіль, цукор, перець і рослинне масло. Перемішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння і, помішуючи, варити на повільному вогні півтори години.
    3. В кінці додати оцтову есенцію і перемішати. Проварити ще хвилин 5 і вимикати.
    4. Банки простерилізувати і розлити ікру в них. Поставити банки з ікрою в широку каструлю або миску з водою і на вогонь. Прокип'ятити банки з вмістом близько 15 хвилин і закатати стерильними кришками. Поставити банки догори дном до охолодження, накривши ковдрою, а потім перенести в прохолодне місце. Подавати ікру з овочів як гарнір до картоплі або м'ясних страв.

  2. Смачного!

Суп-пюре з запеченим часником, помідорами і сирними тостами
Галети з висівками, фісташками і малиною