салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Ідеальна курка в духовці

17 серпня 2015


А от цікаво, що найбільше нагадує про дім? Запах пирогів або запах зажареною в духовці курки? Смажена курка ... Начебто б, зовсім не складне блюдо, а годиться як на святковий стіл, так і на повсякденний обід.
Є сотні способів приготувати смажену курку. І кожен з них вважається ідеальним. Змастити курку маслом, замаринувати перш, ніж запікати, нафарширувати часником і зеленню. Або, навпаки, яблуками і чорносливом. Запекти на пляшці або на солі. Ось ще один спосіб і теж - ідеальний.
Видалення курячих кісток кухонними ножицями - унікальна методика. Смажити курку плоскою дуже зручно. Вона прожарівается рівномірно, а значить швидше і при ідеальній температурі. Шкурка виходить хрусткою, а м'ясо в середині - соковитим. Бенкет для гурманів.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 20 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 440 ккал


Щоб приготувати ідеальну курку в духовці вам знадобиться:

  • курка - 1 шт.
  • сіль - 1 ст.л.
  • перець чорний мелений - 0,5 ст.л.
  • масло вершкове - 2 ст.л.
  • лимон - 1 шт.
  • розмарин - 2 гілочки
  • для змазування курки:
  • олія соняшникова (оливкова) - 1 ст.л.
  • для смаження:
  • олія соняшникова (оливкова) - 1 ст.л.

Як приготувати ідеальну курку в духовці.

  1. 1. Курку помийте і ретельно промокніть.

  2. Кухонними ножицями розріжте задні кістки і вийміть їх.

  3. Переверніть курку і натисніть на грудні кістки, щоб тушка розпласталася.

  4. 2. Змастіть курку 1 ст.л. рослинної олії, посоліть і поперчіть. Викладіть на блюдо і поставте в холодильник хоча б на годину, а краще на чотири або навіть на всю ніч.

  5. 3. Розігрійте духовку до 220 ° С. Сковорідку нагрійте в духовці. Як розігріється, покладіть 1 ст.л. рослинної олії і викладіть курку шкірою вниз. Запікайте 15 хвилин.

  6. 4. Тепер переверніть нашу красуню і викладіть на тарілку. А на сковорідку викладіть половину лимона, нарізаного гуртками, і розмарин.

  7. Зверху на лимон і зелень кладіть курку шкірою вгору. По шкірі пташки розподіліть розтоплене вершкове масло. Запікайте курочку ще 35-45 хвилин до готовності при 200 ° С.

  8. Перед подачею на стіл залиште курку дійти при кімнатній температурі хвилин на десять.

  9. Ось ще один простий і, звичайно, ідеальний рецепт курки, тушкованої з грибами.

  10. Смачного!

Салат з буряка і чорної смородини
Гороховий суп-пюре Бюджетний