салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Гюльчехра (Гедлібже) в мультиварці

21 серпня 2015


Цей рецепт я взяла з флешмобу на мамским форумі. Він підкупив мене своєю простотою і припав до смаку родині. Ну, а тепер я не можу не поділитися ним на моєму улюбленому сайті.
Ця страва смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. А найсмачніше в ньому - соус. Ніхто не залишить ні крапельки цього прекрасного соусу, вимаківая його хлібом.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 40 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 415 ккал


Щоб приготувати Гюльчехра (Гедлібже) в мультиварці, вам знадобиться:

  • курка (будь-які частини) - 1 кг
  • сметана - 0,5 кг
  • вода - 0,5 л
  • цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.
  • часник - 1 головка
  • сіль - 1 ч.л.
  • перець чорний горошком - 10 шт.
  • кріп - 20-30 г
  • масло вершкове (або курячий жир) - 50-70 г
  • борошно - 2 ст.л.

Як приготувати Гюльчехра (Гедлібже) в мультиварці.

  1. Модель обладнання: Redmond RMC-M70 Professional.
    Режим і параметри: Жарка - М'ясо - 10 хвилин, Гасіння - М'ясо - 1:00 20 хвилин.

  2. 1. Нарізати курку на невеликі шматочки і злегка обсмажити на частини вершкового масла прямо в мультиварці.

  3. 2. Змішати сметану з водою, залити курку і включити мультиварку на режим «гасіння». Коли рідина закипить, відлити частину в склянку і залишити остигати.

  4. 3. На маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.

  5. 4. За 10 хвилин до готовності додати обсмажену цибулю. Розвести борошно в остигнула рідини, яку раніше залишили остигати, і влити до курки, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Посолити, поперчити.
    5. При завершенні програми мультиварки додати пропущений через прес часник, перемішати і дати настоятися ще 5 хвилин.

  6. Цю страву можна їсти як саме по собі з хлібом, так і подавати з різними гарнірами. А якщо додати трохи більше води, то вийде чудовий суп.
    Зі спеціями теж можна експериментувати до безкінечності. Наприклад, разом з цибулею можна додати ст. ложку подрібнених сушених грибів.

  7. Смачного!

Помідори консервовані в меду без солі
Курка, запечена на солі