салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Гуляш із свинини в соусі зі сметани і томату

12 січня 2013


Люблю м'ясо просто шалено. Я просто класичний м'ясоїд, про чоловічу частину своєї сім'ї взагалі мовчу. Іноді намагаюся радувати себе і сім'ю м'ясними стравами зі свинини і яловичини. М'ясо - джерело самого легко засвоюваного людиною білка, а також воно містить необхідні ферменти, які неможливо отримати в інших продуктах. Якщо зовсім виключити зі свого раціону цей продукт, то це може згубно вплинути на організм в цілому.

Але не будемо заглиблюватися в медичні терміни. Шанувальникам м'ясних страв присвячується цей рецепт. Я придбала трохи свинини і вирішила приготувати на новорічний стіл досить просте і дуже смачна страва - гуляш зі свинини в соусі зі сметани і томату. Ця страва підійде до будь-якого гарніру, але можна вживати і як самостійне блюдо. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4-6 порцій готового блюда.

Щоб приготувати гуляш зі свинини в соусі зі сметани і томату, вам знадобиться:

свинина - 0,5 кг (м'якоть)
борошно - 2 ст. л.
цибуля - 1 шт. (великого розміру)
сметана - 2 ст.л.
кетчуп - 2 ст. л. (можна використовувати томатну пасту)
рослинне масло - для смаження
паприка - 1 ч.л.
часник - зубчик
сіль і мелений перець - за смаком

Як приготувати гуляш зі свинини в соусі зі сметани і томату:

1. Свинину нарізати невеликими шматочками. Посолити, поперчити і приправити паприкою.Потім обсмажити на попередньо розігрітій сковороді з рослинним маслом до появи апетитною рум'яної скоринки. Після того як м'ясо підрум'яниться, необхідно додати трохи води, приблизно 300 мл, і на невеликому вогні гасити м'ясо до повної готовності.
2. Цибулю очистити від лушпиння і порізати півкільцями, якщо цибулина велика - четвертинками кілець.На іншу сковороду, попередньо розігріту, викласти цибулю. До цибулі додати борошно і смажити все разом протягом 2-3 хвилин. 3. Надіслати цибульну засмажку до готового м'яса, гарненько перемішати і продовжувати гасити на маленькому вогні.Часник пропустити через прес і відправити в сковороду.
4. Приготуємо соус. Для цього до м'яса додати кетчуп і пару ложок сметани. Добре все перемішати і тушкувати на середньому вогні 5 хвилин.
5. Якщо ви використовуєте томатну пасту, тоді її потрібно розвести невеликою кількістю води, близько 50 мл, перш ніж відправляти в сковороду до м'яса. Можна використовувати також свіжі помідори, для цього їх необхідно очистити від шкірки, подрібнити і протушкувати. У цьому випадку розбавляти водою не потрібно.

Подавати з улюбленим гарніром. На мій погляд найкраще гуляш поєднується з картоплею або спагетті. Час приготування страви - 45 хвилин.

Рекомендую готову страву прикрасити зеленню. Гуляш із свинини в соусі зі сметани і томату - прекрасне блюдо на кожен день.

Смачного!

Пасха сирна церковна
Картопля, тушкований в сметані