салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Грузинське рагу Аджапсандал з куркою

2 жовтня 2014


Грузинська кухня налічує величезну кількість смачних, яскравих і пікантних страв, деякий з яких стали вже інтернаціональними. Кулінарної візитною карткою Грузії по праву вважається лобіо, яке готують в різних її куточках по-різному. Настійно рекомендую приготувати на нашу рецептом лобіо з квасолі з грибами. Але сьогодні ми приготуємо дещо інше, не менш смачне грузинське блюдо, яке, впевнена, вам сподобається.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  1 ч. 40 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 240 ккал


Щоб приготувати грузинське рагу Аджапсандал з куркою, вам знадобиться:

  • курка - 500 г
  • баклажани - 2 шт.
  • картопля - 4 шт.
  • перець болгарський - 1 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • цибулю -1 шт.
  • морква -1 шт.
  • часник - за смаком
  • сіль за смаком
  • спеції - за смаком
  • зелень - за смаком

Як приготувати грузинське рагу Аджапсандал з куркою.

  1. 1. Всі необхідні овочі добре промиваємо. Помідори нарізаємо на дрібні шматочки. Болгарський перець очищаємо від серцевини і насіння, ще раз промиваємо та нарізаємо соломкою.
    2. Моркву очищаємо від шкірки і трьом на крупній тертці або середньої. Очищену цибулю нарізаємо півкільцями.
    3. Баклажани нарізаємо товстими півкільцями (від шкірки не очищати), товщиною близько 1-1,5 см. Солимо і залишаємо хвилин на 15, щоб пустили сік. Хвилин через 15 промиваємо баклажани водою і віджимаємо.
    4. Картопля очищаємо, повторно промиваємо і довільно нарізаємо, але не дуже крупно.
    5. На середні шматочки нарізаємо м'ясо (у мене стегенця та філе) і солимо. Після цього обсмажуємо на сильному вогні до рум'яності з усіх боків.
    6. У чашу мультиварки складовими обсмажене м'ясо, потім шар цибулі з морквою, перець з помідорами і за смаком солимо. Наступним шаром викладаємо картоплю і посипаємо його спеціями і сіллю. Завершальний шар - баклажани і дрібно нарізаний часник. Наливаємо невелику кількість води і закриваємо кришку. Включаємо режим «М'ясо». Час приготування 30-40 хвилин. Якщо немає мультиварки, тоді таким же чином складовими інгредієнти в жаровню або каструлю з антипригарним покриттям, попередньо обсмаживши цибулю з морквою. Наливаємо трохи води, накриваємо кришкою і на слабкому вогні тушкуємо близько 40 хвилин.
    7. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.

  2. Смачного!

Полента з куркою і грибами
Манна каша з гарбузом і курагою