салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Грузинське рагу Аджапсандал з грибами

2 жовтня 2014


Будь-яке відоме блюдо Грузії, як, приміром, сациві, харчо, хачапурі, в різних її куточках готують по-різному. Але для почесних гостей існує тільки одне єдине поняття - «грузинська кухня», і для того, щоб приготувати її найсмачніші страви, необхідні найсвіжіші інгредієнти, а також наявність приправ, соусів, спецій, прянощів і свіжої зелені. І тут не можна не сказати, що зелень в Грузії вживають в їжу у великих кількостях цілий рік, подають її до сніданку, обіду і вечері. Візитною карткою грузинського столу вважається лобіо, яке також має кілька різновидів, рекомендую спробувати лобіо з горіхами і гранатом. Але й грузинське рагу «Аджапсандал» було б просто непробачно не спробувати.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  1 ч. 15 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 90 ккал


Щоб приготувати грузинське рагу Аджапсандал з грибами, вам знадобиться:

  • баклажани - 2 шт.
  • перець болгарський - 2 шт.
  • цибулю -1 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • гриби - 100 г
  • сік томатний - 1 ст.
  • приправа Кнорр «Кріп, петрушка та овочі» - 1 ст.л.
  • кінза, петрушка - за смаком
  • рослинне масло - для змащування форми

Як приготувати грузинське рагу Аджапсандал з грибами.

  1. 1. Перш за все, всі необхідні овочі миємо. Лук очищаємо від лушпиння.
    2. Гриби також промиваємо, видаляємо забруднення. Гриби та овочі нарізаємо на однакові кубики середнього розміру. Цибулю нарізаємо дрібно.
    3. З'єднуємо в глибокій ємності овочі з грибами, додаємо приправу і добре перемішуємо. Перекладаємо все у форму для запікання, попередньо змастивши її олією. Заливаємо овочі томатним соком (несолоним). Відправляємо форму з овочами в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і залишаємо на 45 хвилин.
    4. Готове рагу виймаємо з духовки і викладаємо на блюдо. Зверху присипаємо подрібненої кінзою і петрушкою.

  2. Смачного!

Суп Гаспачо з селерою
Чізкейк з манго