салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Гриби в томатному соусі

12 вересня 2013


Ви не повірете....

Як ви думаєте, найбільший організм на Землі - синій кит або гриб? Посміхнувшись, ви, звичайно, відповісте - синій кит. Ось і неправда. Синій кит, який виростає до 30 метрів в довжину, і навіть величезна секвойя, висота якої 100 метрів, все одно менше, ніж гриб, так як його підземна мережа займає 965 гектарів!

Помилки з приводу грибів з'ясовні тим, що їхнє життя невидима для людини. І їх корисність полягає не тільки в можливості приготування кулінарних делікатесів, а в набагато ширшому діапазоні використання. Так, завдяки грибам готується вино, пиво, плісняві культури сирів і навіть антибіотики.

Детальніше про корисності ....

Гриби багаті такими мінеральними речовинами як калій, фосфор, сірка, магній, натрій, кальцій, хлор, вітаміни А, С, D, PP і вітаміни групи В.

Цей диво-продукт містить такі ж поживні речовини, як і м'ясо. Клітковина, яка входить до складу гриба, покращує роботу системи травлення, забезпечує очищення організму, прискорює процес схуднення. Гриби багаті ферментами (особливо шампіньйони), що прискорюють процес розщеплення жирів, глікогену білків і корисних мінералів. До корисних мінералів відноситься життєво важливий селен, який знижує ризик появи ракових хвороб. Ще одна якість гриба: можливість адсорбувати різні токсини і радіоактивні сполуки.

Однак потрібно пам'ятати про правильній обробці грибів. Так, білки краще засвоюються організмом при ретельному подрібненні, приготуванні у вигляді грибної ікри і використанні порошку, який готується з сушених грибів.

Отже, рецепт грибів у томатному соусі ...

Щоб приготувати гриби в томатному соусі, вам знадобиться:

свіжі гриби - 1 кг
томатна паста - 200 г
вода - 200 мл
рослинне масло - 60 мл
цукор - 50 г
сіль - 20 г
лавровий лист - 4 шт.

Як приготувати гриби в томатному соусі:

1. Свіжі гриби ретельно почистити, помити і нарізати середніми кубиками (якщо є маленькі грибочки - залишайте їх цілими).
2. У каструлю налити води і довести її до кипіння.
3. Гриби покласти в киплячу воду і варити на маленькому вогні, знімаючи при цьому піну, поки грибочки не осядуть на дно каструлі.
4. Зняти з вогню, викласти на сито і обсушити.
5. Гриби перекласти в чисту каструлю.
6. До грибів додати рослинне масло, томатну пасту, цукор і сіль. Ретельно перемішати.
7. Гасити на маленькому вогні до повної готовності.

Блюдо готове! Смачного!

Компоти з цілих фруктів: 5 рецептів
Салат з кабачків Тещин язик на зиму