салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Гриби рижики мариновані

29 жовтня 2013


Для приготування смачних маринованих рижиків потрібно тільки час, нудний процес стерилізації банок трохи втомлює.

Мариновані рижики завжди приймаються з захопленням за святковим столом, смачні і ніжні, вони є відмінною закускою і чудовим доповненням до багатьох страв. Особливо гарний смак маринованих рижиків з картоплею. Холодною зимою, коли вся природа навколо засинає, це те, що потрібно.

Щоб приготувати гриби рижики мариновані, вам знадобиться:

гриби рижики - 1 кг
вода - 150 г
лимонна кислота - 1,5 г
сіль - 8 г

Як приготувати гриби рижики мариновані:

1. Гриби необхідно розділити на групки за розмірами, якщо рижики свіжі, видалити перезрілих або зіпсовані гриби.
2. Очистити від корінців, великі капелюшки та ніжки розрізати на шматки, маленькі рижики можна консервувати, не розрізаючи. Щоб гриби не потемніли, їх необхідно помістити в сольовий 2-х відсотковий розчин. Тримати рижики в сольовому розчині не слід занадто довго, адже гриби, як губка, вбирають вологу, яка для консервування є тільки перешкодою.
3. Після сольового розчину гриби необхідно промити, дати стекти воді, і тепер можна приступати до приготування грибів.
4. Рижики необхідно ошпарити в маринаді і укласти в простерилізовані банки. Для приготування маринаду необхідно в глибоку каструлю налити вказане в інгридієнтів кількість води, додати лимонної кислоти і солі. Після того, як гриби зварилися маринаді, необхідно процідити і залити і рижики, укладені в банках.
5. Банки з рижиками накрити простерилізованих кришками і помістити в ємності з водою, підігрітою до 60 градусів, і знову стерилізувати банки, але вже з грибами. Стерилізація грибів виконується за часом приблизно 65 хвилин, якщо банку півлітрова, літрові банки стерилізуються 85 хвилин. Намагайтеся не нехтувати стерилізацією банок, висока температура вбиває непотрібну мікрофлору, тим самим запобігаючи отруєння.
6. Після стерилізації банки необхідно закатати, перевернути кришками вниз і накрити рушниками або покривалами, щоб уникнути різкого охолодження скла. Після повного охолодження банки з маринованими рижиками необхідно прибрати в прохолодне і темне місце до зимових свят. Який може бути свято і святковий стіл у зимовий період без маринованих рижиків?

Для приготування грибів не вимагається багаторічного досвіду, головне, щоб було бажання готувати і відмінний настрій. Ваші смачні перемоги завжди оцінять ваші близькі.

Капуста квашена тушкована з м'ясом
Салат з білокачанної капусти по-корейськи на зиму