На головну |
Супи-пюре прийшли до нас з Європи. Особливо популярні такі супи були, та й є у Франції. У м'ясний або овочевий бульйон кладуть бобові, картоплю, моркву, гарбуз. Суп-пюре не повинен бути ні занадто густим, ні занадто рідким. Ще один вид супу-пюре - суп-крем. Готується на основі соусу бешамель. Французи ще відрізняють суп велюте Для нього бульйон загущають підсмаженим борошном. Супи-пюре дуже ніжні й насичені. Нумо, півкіло різних загусників всього на пару тарілок супу!
У нас в суп-пюре кладуть крупи - рисову або перлову. Готують супи-пюре на м'ясному, овочевому або рибному бульйоні. Основу супу збивають блендером. Але частина продуктів, наприклад, гриби або ту ж рибу годі й збивати, а покласти в суп шматочками. Можна додати в суп-пюре шматочок вершкового масла, варений жовток. Або сирий жовток, розведений в гарячому молоці або вершках. Тільки потім довести суп до кипіння.
До супу-пюре подають пиріжки, грінки або сухарики. До м'ясного супу гарні пиріжки з капустою і яйцями, а також з м'ясним фаршем. До рибного супу подають пиріжки з рибою. Також в окремих салатниках можна подати смажену цибулю, горіхи, рубану шинку, тертий сир.
Добре, коли в будинку пахне пирогами! Але аромат смажиться часнику та цибулі, запах грибного супу - це теж кухонні симфонія.
Суп-пюре зі шпинатом і кедровими горішками - Класний зелений супчик для дітей і дорослих. Суп-пюре з консервованою кукурудзоюготується дуже швидко. А виходить дуже смачним. Африканський арахісовий суп-пюре- Вегетаріанський, екзотичний, гострий.
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 ч. 15 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 140 ккал
Щоб приготувати грибний суп з квасолею, вам знадобиться:
Як приготувати грибний суп-пюре з квасолею.
1. Переберія квасоля і замочіть її на ніч.
2. Розігрійте духовку до 200 ° C. Почистіть цибулю, гриби і часник.
3. Наріжте цибулю та гриби, пропустіть часник через прес. Підсмажте гриби, цибулю і часник на рослинній олії, додавши солі і перцю. Покладіть гриби на деко, додайте зелень шавлії і стебла чебрецю. Запікайте 10 хв. Зменшіть вогонь і ще печіть 15 хв.
4. Поки гриби запікаються, з'єднайте бульйон, квасоля, листя чебрецю. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння і варіть до м'якості на повільному вогні. Не забудьте посолити і поперчити.
5. Відокремте гриби від цибулі та часнику. Остудіть.
6. Цибуля, часник, варену квасолю, склянку бульйону, трави збийте блендером. А грибочки покладіть в суп, що не збиваючи. Перевірте суп на сіль і перець.
Смачного!