На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Грибний суп-пюре асорті в мультиварці

5 листопада 2014


Вашій увазі представляємо улюблений суп-пюре жителів Європи та інших країн двох півкуль, приготований в незамінною помічниці сучасної господині - мультиварки. Рецепт цього приголомшливого супу-пюре з лісових грибів прийшов до нас з усіма улюбленої країни кулінарних шедеврів - Франції. Саме тут досвідчені шеф-кухаря і кулінари на вищому рівні вміють готувати справжній грибний суп-пюре, адже близько 70% всіх рецептів французьких перших страв складають саме супи-пюре. Щоб повністю слідувати класиці, ми будемо використовувати в якості основи відомі всім печериці і трохи різноманітимо смак білими грибами і опеньками. За бажанням у класичний грибний суп-пюре можна також додати картоплю, моркву.

Кількість порцій: 5
Час приготування:  1 ч. 40 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 100 ккал


Щоб приготувати грибний суп-пюре в мультиварці, вам знадобиться:

  • печериці - 0,5 кг
  • опеньки - 0,2 кг
  • гриби білі (сушені) - 50 г
  • вершки (20% жирності) - 200 мл
  • цибуля - 2 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • вода - 0,5 л
  • сіль, перець - за смаком

Як приготувати грибний суп-пюре в мультиварці.

  1. 1. Білі сушені гриби заливаємо прохолодною водою і залишаємо їх на пару годин.
    2. Цибулю дрібно шаткуємо, часник дрібно рубаємо. Обсмажуємо овочі в мультиварці за програмою «Випічка» до напівпрозорості лука.
    3. Замочені гриби, печериці та опеньки нарізаємо скибочками.
    4. Коли цибуля стане прозорим, час висипати нарізані скибочками гриби в чашу мультиварки. Накриваємо кришкою, що не перемикаючи програму, тушкуємо все протягом 35 хвилин. Якщо ви все ж вирішили також додати картоплю і моркву, тоді моркву натріть на тертці, а картоплю наріжте кубиками, додайте овочі гаситися разом з грибами та цибулею, виставивши таймер на такий же час.
    5. Після закінчення гасіння наливаємо в чашу мультиварки 500 мл теплої води і продовжуємо готувати наші овочі з грибами ще близько 35-40 хвилин.
    6. Коли таймер задзвенить, відкриваємо кришку, у разі якщо залишилася рідина, зливаємо її, тушковані інгредієнти перекладаємо в чашу блендера, збиваємо їх до консистенції пюре. Додаємо в отриману масу вершки 20% жирності або сметану, все перемішуємо і знову відправляємо в чашу мультиварки, виставивши програму «Підігрів», а таймер на 20 хвилин.

  2. Грибний суп-пюре в мультиварці готовий, подаємо його до столу, прикрасивши зеленню і крутонами з улюбленими спеціями.
    Окрім запропонованих на початку додаткових інгредієнтів, ви також можете додати і селеру, крупи, коренеплоди і навіть пасту. А для тих, хто любить гострі супи з пікантними азіатськими нотками, пропонуємо трохи відійти від традиційного французького рецепта і додати в суп-пюре соєвий соус, перець чилі, імбир.
    А щоб ще більше зануритися в дух і колорит традиційних перших страв французької кухні, пропонуємо вам також приготувати не менше вишуканий і пікантний французький сирний суп,картопляний суп-пюре з печерицями,суп-пюре зі шпинатом і вершками, французький вершковий суп-пюре з вином.

  3. Бажаємо найвишуканіших перших страв і приємного вам апетиту!

Макарони по-флотськи у вершковому соусі
Курячі рулетики з болгарським перцем і часником
© 2015-2022  mycooking.pp.ua