На головну |
Вашій увазі представляємо улюблений суп-пюре жителів Європи та інших країн двох півкуль, приготований в незамінною помічниці сучасної господині - мультиварки. Рецепт цього приголомшливого супу-пюре з лісових грибів прийшов до нас з усіма улюбленої країни кулінарних шедеврів - Франції. Саме тут досвідчені шеф-кухаря і кулінари на вищому рівні вміють готувати справжній грибний суп-пюре, адже близько 70% всіх рецептів французьких перших страв складають саме супи-пюре. Щоб повністю слідувати класиці, ми будемо використовувати в якості основи відомі всім печериці і трохи різноманітимо смак білими грибами і опеньками. За бажанням у класичний грибний суп-пюре можна також додати картоплю, моркву.
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 ч. 40 хв.
Калорійність: Низькокалорійний
Калорій в одній порції: 100 ккал
Щоб приготувати грибний суп-пюре в мультиварці, вам знадобиться:
Як приготувати грибний суп-пюре в мультиварці.
1. Білі сушені гриби заливаємо прохолодною водою і залишаємо їх на пару годин.
2. Цибулю дрібно шаткуємо, часник дрібно рубаємо. Обсмажуємо овочі в мультиварці за програмою «Випічка» до напівпрозорості лука.
3. Замочені гриби, печериці та опеньки нарізаємо скибочками.
4. Коли цибуля стане прозорим, час висипати нарізані скибочками гриби в чашу мультиварки. Накриваємо кришкою, що не перемикаючи програму, тушкуємо все протягом 35 хвилин. Якщо ви все ж вирішили також додати картоплю і моркву, тоді моркву натріть на тертці, а картоплю наріжте кубиками, додайте овочі гаситися разом з грибами та цибулею, виставивши таймер на такий же час.
5. Після закінчення гасіння наливаємо в чашу мультиварки 500 мл теплої води і продовжуємо готувати наші овочі з грибами ще близько 35-40 хвилин.
6. Коли таймер задзвенить, відкриваємо кришку, у разі якщо залишилася рідина, зливаємо її, тушковані інгредієнти перекладаємо в чашу блендера, збиваємо їх до консистенції пюре. Додаємо в отриману масу вершки 20% жирності або сметану, все перемішуємо і знову відправляємо в чашу мультиварки, виставивши програму «Підігрів», а таймер на 20 хвилин.
Грибний суп-пюре в мультиварці готовий, подаємо його до столу, прикрасивши зеленню і крутонами з улюбленими спеціями.
Окрім запропонованих на початку додаткових інгредієнтів, ви також можете додати і селеру, крупи, коренеплоди і навіть пасту. А для тих, хто любить гострі супи з пікантними азіатськими нотками, пропонуємо трохи відійти від традиційного французького рецепта і додати в суп-пюре соєвий соус, перець чилі, імбир.
А щоб ще більше зануритися в дух і колорит традиційних перших страв французької кухні, пропонуємо вам також приготувати не менше вишуканий і пікантний французький сирний суп,картопляний суп-пюре з печерицями,суп-пюре зі шпинатом і вершками, французький вершковий суп-пюре з вином.
Бажаємо найвишуканіших перших страв і приємного вам апетиту!