салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Грибний суп з печериць для дітей

31 січня 2014


Діти - це наше щастя, багатство, заради них ми готові на подвиги, готові зробити все, що завгодно, лише б наші діти, а значить, і ми були щасливі. Для дітей завжди підбирається корисне харчування, таке, щоб було легким для організму, корисним, нежирним і, головне, смачним, щоб дітлахи їли це блюдо з великим задоволенням.

Моїй доньці дуже сподобався грибний суп, рецептом якого я з вами сьогодні ділюся.

Грибний суп з печериць для дітей має ніжну кремову структуру, смак всіх інгредієнтів добре збалансований і виходить дуже приємним. Моя дочка любить цей суп є з сухариками, тому я вам пропоную приготувати до супу домашні сухарики в духовці. Сухарики будуть відмінним додаток до супу, особливо для діточок, які люблять їх погризти.

Можна також залучити свою дитину до приготування супу, і вже тоді він точно буде їсти його із задоволенням, адже він допомагатиме його готувати. Кожна мама, знаючи характер своєї дитини, зможе вирішити, як його захопити. Так що бажаю удачі, і готуйте із задоволенням, суп хоч і простий, але дуже смачний.

Щоб приготувати грибний суп з печериць для дітей, вам буде потрібно:

цибуля ріпчаста білий - 1 шт.
масло вершкове -1 ст. л.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
вода гаряча - 1 ст.
молоко незбиране - 2 ст.
гриби печериці свежіе- 250 г
вершки 10% жирності - 200 мл
сіль морська - за смаком
перець чорний мелений - щіпка
петрушка свіжа - пучок

Як приготувати грибний суп з печериць для дітей:

1. Цибулю почистити, помити і дрібно нарізати. Гриби почистити і помити, нарізати довільно, а можна натерти на тертці.
2. На плиту поставити каструлю для супу, покласти в неї вершкове масло і розтопити. Всипати цибулю і пасерувати до м'якості близько 3-5 хвилин.
3. Всипати борошно і протушкувати хвилинку, зняти каструлю з вогню. Взяти міксер, в каструлю додати пару ложок води і все збити міксером у пишну масу, поступово влити воду, потім додати молоко і поперчити, повернути каструлю на плиту і довести до кипіння.
4. Зменшити вогонь і варити, помішуючи, кілька хвилин.
5. Додати гриби в каструлю з супом і варити хвилин 15.
6. Потім влити вершки, перемішати і посолити за смаком, довести до кипіння, проварити пару хвилин на слабкому вогні. Суп пюріровать занурювальним блендером, петрушку помити і дрібно нашаткувати.
7. Подавати до столу відразу, посипати зеленню петрушки або кропу, до супу подати домашні сухарики.

Смачного!

Рулет з лаваша з м'ясом
Молочний алкогольний коктейль «Оксамитова ковадло» («Velvet Hammer»)