салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Грибний гуляш з яловичиною і вином

29 березня 2014


Яловичина - один з найпопулярніших видів м'яса, який цінується по всьому світу за свої чудові смакові якості, корисні властивості і чудовий аромат. Однак найчастіше це м'ясо досить жорстке, тому найчастіше готують його допомогою маринування та гасіння, завдяки чому м'ясо стає ніжним і м'яким, а його смак - більш насиченим. Наприклад, можна приготувати дивовижний грибний гуляш з яловичиною і вином, смак якого подарує вам незабутні відчуття.

Для того, щоб приготувати грибний гуляш з яловичиною, вам знадобиться:

яловичина - 800 г
печериці - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
вино червоне сухе -? ст.
борошно - 1 ст. л.
орегано сушений -? ч. л.
олія соняшникова
перець чорний мелений
сіль

Як приготувати грибний гуляш з яловичиною:

1. М'ясо очистити від жив і пленочек. Нарізати шматками середньої величини.
2. Розігріти в сковороді олію і обсмажити м'ясо так, щоб шматочки не стикалися між собою.
3. Обсмажену яловичину скласти в каструлю з товстим дном і щільно прилягає кришкою.
4. Додати в м'ясо 1 ст. л. борошна, чорний мелений перець і орегано. Добре перемішати.
5. Влити в каструлю з м'ясом і спеціями? ст. червоного сухого вина, щільно закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 2:00.
6. Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями.
7. Печериці гарненько помити, почистити і нарізати пластинками.
8. Гриби і цибулю обсмажити на олії до появи золотистої скоринки.
9. Через 2:00 додати обсмажені овочі до м'яса і тушкувати ще протягом 30 хвилин.
Дане блюдо добре як свіжоприготовлене, так і розігріте на наступний день. Адже постоявши в холодильнику, м'ясо ще більше просочується смаком і ароматом грибів, вина і орегано. На гарнір до грибного гуляшу можна подати картопля або рис. Перед подачею на стіл не забудьте прикрасити свій шедевр зеленню.
Смачного вам і вашій родині!

Салат з креветками і курагою
Салат з кальмарами, грибами і шинкою