На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Гречаний плов з грибами

13 січня 2014


Гречка - традиційно російський продукт. Раніше Росія була першим постачальником гречаної крупи у світі. А ось в радянські часи гречка була в дефіциті, і господині були страшно раді, якщо вдавалося її купити.

Тепер гречки у нас завжди багато, і тому ми готуємо з неї так багато страв. Ми готуємо з гречки супи, каші, пироги і плов. Страва, яку я хочу запропонувати, називається пловом, бо його треба довго мучити, як звичайно готується плов з рису. Плов гречаний повинен вийти розсипчастим і масляним.

Правильно приготовлена ??гречана крупа повинна бути спочатку злегка обсмажена у вершковому маслі. Можна взяти і рослинне масло, але в кінці приготування краще додати і вершкового масла. Якщо крупа ще зеленувата, то обсмажуйте її спочатку довше, ніж звичайну крупу. Для того щоб плов вийшов розсипчастим і пухнастим, змішайте крупу зі збитим яйцем перед обжаркой. Якщо не хочете додавати сире яйце на початку, можна додати і варене яйце в кінці, для смаку.

Ми приготуємо розсипчастий гречаний плов з грибами та цибулею. Цибулю можна просто обсмажити з грибами, а також спочатку карамелізовану, а після додати гриби. З грибів можна взяти будь-які ваші улюблені гриби по сезону або сушені білі гриби взимку. Якщо ви берете лісові гриби окремо або їх суміш, їх потрібно спочатку проварити окремо, а потім обсмажити і додати в плов. Якщо це сушені гриби, то спочатку замочіть їх на 20 хвилин, щоб вони набрякли, а потім обсмажте.

Щоб приготувати гречаний плов з грибами, вам знадобиться:

гречка - 2 ст.
вода - 6 ст.
цибуля - 2 шт.
гриби свіжі - 450 г (або 100 г сушених)
масло рослинне, вершкове
сіль, перець і зелень петрушки - за смаком
яйця - 2 шт.

Як приготувати гречаний плов з грибами:

1. Гречану крупу перебрати, промити і просушити. Додати рослинне або вершкове масло і обсмажити гречку в сковороді, постійно помішуючи, хвилин 10. Якщо крупа зеленувата - довше.
2. У вогнетривкої посуді або утятніце закип'ятити воду, посолити. Всипати у воду обсмажену гречку і перемішати. Закрити кришкою, довести до кипіння і зробити вогонь мінімальним. Проварити гречку на повільному вогні, поки вода не вбереться, хвилин 40.
3. Цибулю почистити і подрібнити. Обсмажити на олії до темно-золотистого кольору. Можна карамелізовану його в 1 ст. л. цукру, тобто обсмажити на повільному вогні хвилин 20-30, постійно перемішуючи.
4. Підготувати гриби до смаження. Якщо це свіжі гриби - почистити, промити і попередньо проварити 30 хв. Потім воду віджати і нарізати гриби. Якщо берете сушені гриби - замочити їх попередньо, потім віджати і нарізати.
5. Додати гриби до цибулі і обсмажити разом, поки вся зайва волога не випарується, а гриби не покриються рум'яною скоринкою. Додати до грибів і цибулі сіль і перець.
6. Зварити яйця, очистити й порубати. Нагріти духовку до 180 ° С.
7. Гречку розпушити виделкою, додати вершкове масло і гриби з цибулею. Покласти рубані яйця і перемішати.
8. Поставити гречаний плов в духовку на 20 хвилин.
Подавати плов гарячим або теплим, посипаною зеленню. Якщо ви не плануєте подавати страву на стіл відразу - залиште його в вимкненій духовці, щоб не охололо.

Смачного!

Капустяні котлети з картоплею
Салат з капусти з коренем селери
© 2015-2022  mycooking.pp.ua