На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Яловичина з квасолею по-мексиканськи

28 листопада 2013


Схоже, що в мексиканській кухні без квасолі не обходиться жодна страва. Вона є також чудовим гарніром, в чому ви можете переконатися, приготувавши яловичину з квасолею по-мексиканськи. Як завжди, багато прянощів, але от присутність чорного шоколаду в м'ясній страві виглядає досить екзотично. Виявляється, шоколад багаторазово підсилює смак страви і органічно вписується в гостро-пряну смакову гаму.

Яловичина з квасолею по-мексиканськи готується з наступних інгредієнтів:
- Бекон - 4 скибочки
- Яловича грудинка - 800 г
- Цибуля - 1 головка
- Часник - 3 зубчики
- Перчик чилі - 2 шт.
- Томати, консервовані шматочками - 450 г
- Суха червона квасоля - 1/2 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 ч.л.
- Чорний шоколад - 15 г
- Сік лайма чи лимона - 2 ст.л.
- Цукор - 1 ч.л.
- Орегано - 2 ч.л.
- Чебрець - 1 ч.л.
- Кумін (зіра) - 1 ст.л.
- Сіль

Яловичина з квасолею по-мексиканськи готується наступним чином:
1. Промийте квасоля і залийте її на ніч водою. Наступного дня промийте ще раз, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 15-20 хв.
2. Дрібно наріжте м'ясо, цибулю і часник.
3. Ретельно очистіть перчики чилі від насіння і перегородок і наріжте півкільцями.
4. Наріжте бекон квадратиками, підсмажте до шкварок, самі шкварки відкладіть, а на витопленому жирі обсмажте спочатку цибулю з часником до м'якості, потім додайте чилі і смажте ще 2-3 хв.
5. Обсмажте м'ясо невеликими порціями, щоб утворилася рум'яна кірочка.
6. На сухій сковороді злегка прогрійте чебрець, орегано, кумін і коріандр злегка прогріти на сухій сковороді.
7. У товстостінній каструлі перемішайте м'ясо з цибулею і часником, чилі, помідорами, звареної до напівготовності квасолею, шкварками, прянощами, лаймовим соком і цукром. Додайте 2,5 склянки води і тушкуйте 1,5 години під закритою кришкою, а потім ще 30 хв. - Під відкритою.
8. Розведіть крохмаль парою ложок води.
9. М'ясо посоліть, додайте шоколад і крохмаль, перемішайте і протушкувати ще 5 хв.
10. Подавайте блюдо з рисом або кукурудзяними чіпсами.

Смачного!

Рецепт Кефтедес: лепешечки з картоплі із зеленню, цибулею та помідорами
Часниково-сирний дип для бутербродів
© 2015-2022  mycooking.pp.ua