салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Яловичина по-бургундські

21 травня 2015


Яловиче рагу - це дуже ситно. Особливо апетитною яловичина стає з овочами. Причому, більше овочів - овочеве рагу з м'ясом, більше м'яса - м'ясне рагу з овочами.
Овочеве рагу з яловичиною і гарбузом, Та ще з картопелькою і гострим перцем. Краса! Гуляші з яловичини теж хороші. Яловичина з підливою- Дуже симпатичний рецепт гуляшу.

Кількість порцій: НЕ визначено
Час приготування:  3 ч.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 100 ккал / 100 г


Щоб приготувати яловичину по-бургундськи, вам знадобиться:

  • бекон - 250 г
  • філе яловичини - 1,5 кг
  • гриби - 500 г
  • вино червоне - 1,5 ст.
  • бульйон яловичий - 4 ст.
  • лист лавровий - 1 шт.
  • приправа для м'яса - 1,5 ч. л.
  • паста томатна - 120 г
  • тапиока, саго або кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
  • гірчиця - 1 ст. л.
  • соус вустершірскій - 1 ст. л.
  • часник - 4 зуб.
  • перець чорний - 1 ч. л. або за смаком
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • картопля - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • селера - 2 стебла
  • помідори черрі - 1 чашка
  • сир твердий - 100 г

Як приготувати яловичину по-бургундськи.

  1. 1. Поріжте бекон смужками і обсмажте в казані з двох сторін, злегка витаплівая жир. Бекон і частина жиру вийміть з казана, залишивши 2 ст. л. жиру.
    2. Яловичину поріжте на кубики. Підсмажте її на жирі до рум'яності.
    3. Гриби почистіть і поріжте, якщо вони, на ваш погляд, крупноват. Надішліть гриби в казан, м'ясу.
    4. Очистіть цибулю і поріжте його на кубики. Надішліть в казан до грибів і м'яса. Посмажте ще 5 хв., Поки цибуля та гриби не стануть темніти.
    5. Влийте вино, нехай воно повипарівается 10-15 хв. Сюди ж налийте бульйону, покладіть всі спеції і добавки - приправу, пасту, тапиоку, гірчицю, соус, роздавлений часник, сіль і перець. Доведіть до кипіння. Накрийте казан кришкою, зменшіть вогонь і потомите м'ясо годину півтора.
    6. Почистіть і поріжте кубиками картоплю і моркву. Поріжте стебла селери. Якщо бульйон сильно випарувався, додайте ще трохи бульйону або води. Покладіть в бульйон картоплю, моркву і селеру. Варіть до м'якості овочів. Спробуйте на сіль.
    7. Додайте помидорки. Поваріть під кришкою ще 5 хв. Вийміть лаврушку. Кожну порцію яловичини посипте крупно натертим пармезаном. Подавайте з теплим домашнім хлібом. Прекрасний білий домашній хлібпечеться в духовці.

  2. Смачного!

Яєчня чоловікові, який поспішає на роботу
Сендвіч з огірками і лососем