салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Голландський маслений кекс - Buttercake.

2 вересня 2013


Без солодких ласих страв неможливо уявити собі голландську кухню, адже мешканці цієї країни люблять себе побалувати солодким опівдні з кухликом кави, молока або чаю. Голландська кухня має безліч рецептів випічки - це і пироги, і печива, булочки, вафлі і торти, а також пудинги. Сьогодні мова піде про голландському масляному кексі -Buttercake. Це класичний голландський простий пиріг, який дуже легко приготувати, до того ж складається він з невеликої кількості інгредієнтів. Маслений голландський кекс або пиріг - відоме частування, його подають до чашки кави. Це пиріг - просто райське ласощі, не вистачить слів, щоб розповісти, наскільки він смачний. За структурою кекс нагадує пісочне тісто.

Голландський маслений кекс подають невеликими шматочками, так як він дуже ситний і калорійний. Найголовніший компонент масленого кексу - вершкове масло, від його якості залежить смак кексу, тому вибирайте вершкове масло якісне.

Щоб приготувати голландський маслений кекс, вам потрібно:

мука -250 г '
цукор - 175 г
сіль - 1 щіпка
яйце - 1 шт.
стручок ванілі - 1 шт.
масло вершкове - 225 г
начинка:
мука міндальная- 150 г
пудра сахарная- 125 г
білок яічний- 1 шт.
жовток яічний- 1 шт.

Як приготувати голландський маслений кекс:

1. Змішати борошно, цукор, сіль, насіння з стручка ванілі і яйця в мисці. Вершкове масло кімнатної температури нарізати на маленькі кубики і додати його в миску з борошном, перемішати і замішувати тісто, поки воно не стане гладким.
2. Розігріти духовку до температури 180 градусів.
3. Форму діаметром 21 см змастити маслом і присипати борошном.
4. Якщо ви хочете зробити класичний маслений кекс, тоді перекладіть все тісто у форму, вгору потрібно змастити жовтком і за допомогою виделки зробити візерунок - борозенки. Випікати пиріг протягом 30 хвилин.
5. Збити білок. Для пирога з начинкою змішати мигдалеву борошно з цукровою пудрою і збитим білком.
Розділити тісто на дві частини. Одну частину тіста трохи розкачати і викласти у форму для випічки. Зверху на тісто викласти мигдалеву начинку і розподілити по всій поверхні тіста. Розкачати другу частину тіста і накрити нею начинку, краї защипнути і поверхня змастити жовтком, виделкою зробити борозенки і випікати 30 хвилин.
6. Пиріг стає смачнішою на другий день, зберігати його рекомендується в скляній ємності.

Смачного!

"Відбивні" з свинячо-яловичого фаршу
Заготівля на зиму: салат з баклажанами і морквою