На головну |
Як правило, в осінньо-зимовий період року організм кожної людини запасається додатковими калоріями у вигляді жирових відкладень. Природно, від них хочеться якомога швидше позбутися з приходом весняного тепла. Тому в кулінарних книгах представлена ??величезна кількість смачних і низькокалорійних рецептів.
Вам напевно вже доводилося готувати Вишневий пирігабо оригінальний полунично-шоколадний тарт. Однак, приготувавши галети з висівками з фісташками і малиною, ви зможете одночасно і поласувати солоденьким, і не нашкодити власній фігурі.
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 275 ккал
Щоб приготувати галети з висівками з фісташками і малиною, вам знадобиться:
Як приготувати галети з висівками з фісташками і малиною.
1. Малину заздалегідь розморожуємо, а духовку розігріваємо приблизно до 200 ° С. Тут варто зазначити, що замість малини підійдуть будь-які ягоди або ягідна суміш, головне, щоб зберігся сік.
2. Беремо всі види висівок і змішуємо між собою, додавши 1 ст. ложку тростинного цукру Демерара, а також розпушувач і сіль. Всі гарненько розтираємо до отримання однорідної маси без грудочок.
3. Відокремлюємо білки від жовтків, злегка збиваємо білки віночком, поступово додаємо в раніше приготовлену суміш з висівок і вимішуємо. Потім вливаємо 1 ст. ложку охолодженої води і все ще раз ретельно перемішуємо. Це необхідно для того, щоб уникнути утворення сухого тесту.
4. Беремо тісто і формуємо з нього плоскі коржі. Після цього викладаємо їх на деко, попередньо застелений пергаментним папером, і випікаємо в духовці приблизно 8-10 хвилин.
5. Вичавлюємо з одного лайма сік, а цедру натираємо на самій дрібній тертці. Тепер готуємо соус: беремо сковороду і викладаємо в неї розморожену малину з соком, цедру лайма, цукор Демерара і 1 ст. ложку соку лайма. Даємо соусу злегка уваритися. Однак пам'ятайте, що соус все одно повинен залишатися рідким. Фісташки подрібнюємо в спеціальній ступці.
Готові галети викладаємо на тарілку, рясно поливаємо соусом і посипаємо фісташкової крихтою. Перед подачею до чаю потрібно злегка остудити галети.
Смачного!