На головну |
Багато хто, напевно, чули про таке блюді, як галантин, але що він собою являє, більшість має досить туманне уявлення. Галантин можна робити з будь-якого пісного м'яса з яйцями, спеціями та іншими. Рецепт вареного галантіна з курки, який ми хочемо вам запропонувати, відрізняється тим, що в ньому, крім курки, використовується ще й телятина, сухе біле вино, чебрець і фісташки, які надають готовому блюду дуже оригінальний вигляд. Якщо ви збираєтеся приготувати галантин з курки варений, то врахуйте, що готувати його потрібно за добу до торжества, а саме для урочистих випадків призначений цей делікатес.
Ми нерідко готуємо картопля з куркою на вечерю; курятина входить до складу багатьох салатів, і вони незмінно виходять смачними і ситними, як, наприклад, салат з куркою і солодкою кукурудзою. А якщо вам хочеться приготувати щось незвичайне, з пряним смаком, то сациві з курки в мультиварці стане відмінним варіантом.
Кількість порцій: 16
Час приготування: 12 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 470 ккал
Щоб приготувати галантин з курки варений, вам знадобиться:
Як приготувати галантин з курки варений.
1. Курку промити під проточною водою і обсушити, потім розрізати вздовж по спинці і видалити кістки. Натерти курку з усіх боків сіллю і свіжомеленим чорним перцем, скропити білим вином, накрити і залишити на 15 хв.
2. М'якоть телятини, призначену для начинки, нарізати невеликими кубиками.
3. З гілочок чебрецю зняти листочки.
4. Прокрутити куряче філе разом з цибулею через м'ясорубку, додати у фарш нарізану телятину, листочки чебрець, розм'якшене вершкове масло і яйце, посолити, поперчити і як слід перемішати. Потім всипати в фарш фісташки і перемішати його таким чином, щоб фісташки рівномірно розподілилися по фаршу. Це буде начинка.
5. На робочій поверхні постелити харчову плівку, складену вдвічі, і розкласти на ній разделанную курку шкірою вниз. Поперчити і викласти по центру начинку для галантіна. Тепер потрібно акуратно згорнути курку у вигляді конверта, підгинаючи краю з чотирьох сторін. Потім щільно загорнути курку з начинкою в плівку, а потім в бавовняний рушник, щоб харчова плівка не прикипіла до каструлі. Помістити в каструлю і залити киплячою водою таким чином, щоб вона повністю покривала курку. Посолити, довести до кипіння на середньому вогні, потім зменшити вогонь і варити 40-50 хв.
6. Дістати галантин з бульйону дуже акуратно і перекласти в інший посуд, не розгортаючи. Зверху покласти дошку (можна використовувати обробну дошку), а на неї помістити вантаж вагою 1,5-2 кг. Дати охолонути і поставити в холодильник на 10 год.
7. Через зазначений час вийняти галантин з рушника і плівки і перекласти у форму такого ж розміру. Желатин замочити на 10 хвилин у курячому бульйоні, потім нагріти його на водяній бані, весь час помішуючи, до повного розчинення. Залити галантин бульйоном з розчиненим желатином, і поставити в холодильник на 20-30 хв.
8. Перед подачею нарізати галантин на скибки. Подавайте холодним з соліннями і маринадами.
Смачного!