На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Фрикадельки по-марокканські

4 квітня 2015


Фрикадельки, як і будь-яке м'ясне блюдо краще їсти з гарніром. На гарнір до м'яса дуже гарні овочі. Але і каші теж підходять.

Кількість порцій: 4
Час приготування:  1 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 435 ккал


Щоб приготувати фрикадельки по-марокканські вам знадобиться:

  • цибуля - 3 шт.
  • фарш баранячий - 500 г
  • цедра і сік одного лимона
  • лимонні дольки - 4-5 шт.
  • зіра - 1 ч.л.
  • кориця - 1 ч.л.
  • перець кайенский - щіпка
  • петрушка - невеликий пучок
  • олія оливкова - 2 ст.л.
  • шматок імбиру з великий палець рук
  • перець гіркий - 1 шт.
  • шафран - щіпка
  • бульйон м'ясний баранячий - 250 мл
  • пюре томатне - 1 ст.л.
  • оливки чорні - 100г
  • кінза - невеликий пучок
  • кускус або хлібні крихти для сервірування
  • сіль за смаком

Як приготувати фрикадельки по-марокканські.

  1. 1. Цибулю очистіть і крупно поріжте. Покладіть його в блендер і не занадто сильно розбийте.
    2. З'єднайте фарш, половину цибулі, цедру, спеції, петрушку, сіль за смаком. Змішайте фарш руками. Для ніжності фаршу його можна відбити об стіл. Скачайте кульки завбільшки з волоський горіх.
    3. Розігрійте олію в казані. Покладіть в нього залишився лук, порізаний на шматочки або тертий імбир, перець чилі і шафран. Потомити 5 хв. Цибуля повинен стати прозорим і м'яким. Коли він почне рожевіти. Додайте лимонний сік, бульйон, томатне пюре і оливки. Доведіть до кипіння.
    4. За однією фрикадельки покладіть у бульйон. Вогонь зменшіть, накрийте казан кришкою і варіть 20 хв. пару раз перешкодьте.
    5. Кришку зніміть, засипте рубаний коріандр і покладіть кілька лимонних часточок, намагаючись помістити їх між фрикадельками. Поваріть ще 10 мн., Не закриваючи кришкою. Рідина повинна трохи випаруватися і загуснути. Подавайте фрикадельки з кашею, особливо хороший кускус. Каша кускус в мультиварці готується з овочами. Гречана каша з грибами та цибулею теж підійде на гарнір. Та й каша перлова з гарбузом - гарний варіант.

  2. Смачного!

Картопляно-беконовий пиріг з сиром
Рис з бобами і беконом
© 2015-2022  mycooking.pp.ua