На головну

салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Фаршировані макарони з соусом бешамель

19 грудня 2014


Таке блюдо приготувати дуже просто. Якщо ви любите лазанью, тоді й фаршировані макарони з соусом бешамель вам обов'язково сподобаються, так як по ніжності і смаком страва дуже нагадує лазанью. Готується не складно, і за часом на весь процес приготування йде не більше години.

Кількість порцій: 8
Час приготування:  1 ч. 20 хв.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 465 ккал


Щоб приготувати фаршировані макарони з соусом бешамель, вам знадобиться:

  • макарони - 250 г
  • вода - 1,5 л
  • фарш м'ясний - 500 г
  • помідори - 4 шт.
  • аджика - 1 ст. л.
  • сир твердий - 100 г
  • масло рослинне - 2 ст. л.
  • олія оливкова - 1 ч. л.
  • спеції - на ваш смак
  • часник - 4 часточки
  • сіль за смаком
  • молоко - 3 ст.
  • борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • масло вершкове - 60 г

Як приготувати фаршировані макарони з соусом бешамель.

  1. 1. Спочатку найкраще приготувати соус бешамель. Для цього в сотейник покласти вершкове масло і поставити на вогонь, розтопити і всипати борошно. Помішуючи, довести масу до однорідної консистенції і влити молоко, не припиняючи перемішувати.
    2. Варити соус до загусання, обов'язково весь час заважати, інакше може пригоріти. Потім сотейник зняти з вогню і відставити поки в сторону.
    3. Тепер потрібно приготувати начинку для макаронів. Очистити часник, вимити і роздавити його за допомогою ножа. На вогонь поставити сковороду з рослинним маслом і розігріти, покласти часник і обсмажити протягом декількох хвилин.
    4. Потім витягти часник з масла, а в сковороду перекласти м'ясний фарш, обсмажити до готовності, розбиваючи грудки, посолити і додати спеції за смаком.
    5. Поки смажиться м'ясний фарш, вимити і очистити від шкірки помідори, потім нарізати кубиками. Помідори всипати в сковороду до фаршу і додати аджику, перемішати і тушкувати до готовності. Як тільки начинка буде готова, зняти сковороду з вогню і остудити.
    6. На вогонь поставити каструлю з водою, підсолити воду і довести її до кипіння. Всипати макарони (великі черепашки), час від часу помішувати і варити до стану альденте - злегка сирі.
    7. Макарони відкинути на друшляк і дати стекти воді, перекласти назад в каструлю і додати трохи оливкового масла, акуратно перемішати.
    8. Мушлі нафарширувати підготовленою начинкою. У форму для запікання перекласти нафаршировані макарони, зверху на них викласти рівним шаром соус бешамель.
    9. Включити духовку і розігріти її до температури 180 градусів. Поки гріється духовка, натерти на середній тертці твердий сир. Натертий сир розподілити поверх макаронів.
    10. Форму з макаронами відправити в духовку на півгодини. Потім дістати форму з духовки і розкласти порції на тарілки, подати до столу відразу, за бажанням можна посипати подрібненою зеленню.

  2. А як доповнення можна приготувати тімбаль з баклажанів.

  3. Приємного вам апетиту!

Курячі відбивні з болгарським перцем і помідорами
Новорічний десерт Уява
© 2015-2022  mycooking.pp.ua