На головну |
Трохи передісторії про те, як моя гарбуз «дожила» до того, що я закатала її в тісто. Буквально за два дні до цього кулінарного події, я готувала кашу з булгура з гарбузом. У той момент, коли я зрізала верхівку овоча і почала розрізати її на дрібні шматочки, мій погляд зупинився на гарбузі, і вона здалася мені дуже гарненькою по формі, що нагадує казанок. Ось тут я і згадала, що бачила ще один «гарбузовий» рецепт у вірменській кулінарній книзі під назвою «Капама». Там описано все те ж, про що я буду говорити нижче, тільки без використання будь-якого тесту. Тобто, просто фарширована гарбуз. З урахуванням того, що моя гарбузова «кришечка» вже варилася на плиті, у мене з'явилася думка замазати верх тиковкі звичайним тестом для пельменів, приготованим з борошна, води і солі. Крім цього, моя фантазія привела мене до ідеї не просто зробити «кришку», а повністю обернути гарбуз тестом. Хотіла приготувати страву, використовуючи листкове тісто, але з'явилися побоювання відносно того, що воно пропечеться набагато швидше, ніж сам овоч. У підсумку, мною було прийнято рішення зробити пісочне тісто, ніж я, власне кажучи, і зайнялася. Фарширована гарбуз в тесті вийшла дуже смачною!
Кількість порцій: 16
Час приготування: 4 ч.
Калорійність: Висококалорійний
Калорій в одній порції: 330 ккал
Щоб приготувати фаршировану гарбуз у тесті, вам знадобиться:
Як приготувати фаршировану гарбуз у тісті.
1. Процес приготування тіста я не фотографувала, так як робиться воно самим звичайним способом. Холодний рубаний маргарин просто збила міксером з борошном, цукровою пудрою, одним яєчним білком, водою і ваніліном. Потім виклала отриману масу на стіл, злегка вимісити руками і відправила «відпочивати» в холодильник (на 35-45 хвилин).
2. Гарбуз вимила, зрізала верхівку, за допомогою ложки видалила частину м'якоті з насінням і ще раз ретельно промила.
3. М'якоть відокремила від насіння, дрібно нарізати, змішати з відвареним до напівготовності рисом в підсоленій воді, промитим ізюмом, очищеним від кісточок чорносливом, нарізаними соломкою яблуками, цукром і меленою корицею. Добре перемішала всі інгредієнти.
4. Наповнила отриманим фаршем гарбуз, виклала зверху вершкове масло.
5. Тісто розділила на 2 частини: більшу і меншу. Великий шматок розкотила в пласт товщиною 0,5-0,7 мм. Поставила на заготівлю гарбуз, акуратно обліпила її тестом до самого верху, загинаючи краї заготовки всередину «гарбузового» казана.
6. Менший шматочок тіста розкотила в квадрат. Отриманою заготівкою накрила гарбуз зверху, заліпила краї тіста. Зверху зробила з тіста листочки і хвостик, змастила все сумішшю яєчного жовтка і води. Переклала «споруда» на деко, застелене пергаментом і змащений маслом.
7. Запікала гарбуз в гарячій духовці при температурі 210 градусів близько 1:00, потім зменшити температуру до 150 градусів і продовжила готувати страву ще 1-1,5 години.
8. Через 15 хвилин після початку запікання я подивилася у вікно духовки і виявила, що з одного боку тісто потріскалося і почала сповзати вниз. Я побоялася, що гарбуз виявиться «голої».
9. Однак цей процес зупинився.
10. І вийшла ось така апетитна, можна сказати «ексклюзивна», фарширована гарбуз в тесті.
Хочу сказати, що крім змін з кришечкою гарбузового «казанка», я також внесла деякі корективи і в начинку. В оригінальному варіанті приготування використовується не чорнослив, а алича. Але, в будь-якому випадку, гарбуз вийде дуже смачною! / p>
Смачного!