салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Економні биточки з кукурудзяної каші

4 лютого 2015


Зробила для себе відкриття у вигляді кукурудзяної каші. Якось раніше не траплялося мені її готувати і, відповідно, пробувати. А тут днями побачила на полиці супермаркету пакет цієї «сонячної» кашки і вирішила спробувати. Зварила і зрозуміла, що даремно раніше не звертала на неї ніякої уваги. Каша дуже смачна і в солодкому, і в солоному виконанні. І ще одним відкриттям для мене виявилося те, що із залишків вчорашньої кашки можна приготувати чудові кукурудзяні биточки, які виходять дуже ніжними, пишними і смачними, з апетитною скоринкою.

Кількість порцій: 6
Час приготування:  30 хв.
Калорійність: Среднекалорійние
Калорій в одній порції: 180 ккал


Щоб приготувати економні биточки з кукурудзяної каші, вам знадобиться:

  • крупа кукурудзяна - 1 ст.
  • вода - 2,5 ст.
  • яйця - 2 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • цибуля зелена - 100 г
  • борошно - 0,5 ст.
  • масло вершкове - 50 г
  • олію соняшникову - 5 ст.л.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений - за смаком

Як приготувати економні биточки з кукурудзяної каші.

  1. 1. Насамперед потрібно зварити кукурудзяну кашу в добре підсоленій воді, наприкінці варіння додати вершкове масло, гарненько перемішати кашу і залишити настоятися. Пропорції каші і води 1: 2,5. Для биточків я використовувала вже готову кашу.
    2. У готову остигнула кашу потрібно додати 2 яйця, нарізану зелену цибулю, пропущений через прес часник, а також чорний мелений перець.
    3. Далі все потрібно добре перемішати і додати борошно. Борошно потрібно додавати до тих пір, поки густота тесту не дозволить зліпити биточки.
    4. Добре вимішуємо кашу з борошном і формуємо кульки, які потім обвалюють у залишках борошна і злегка приминає, роблячи форму котлетки.
    5. Кожну котлетку обсмажуємо на соняшниковій олії з двох боків до утворення рум'яної скоринки.

  2. Подавати такі биточки можна з кетчупом, сметаною або сметанним соусом з часничком і зеленню.

  3. Смачного!

Стейк з лосося у вершковому соусі
Курчата в духовці, фаршировані овочами і грибами