салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Їжа як ліки від усіх хвороб.

23 вересня 2009


До дивним висновків прийшли американські вчені, досліджуючи вплив на організм різних продуктів. Наприклад, вершкове масло корисно для нервової системи, томати знімають внутрішнє напруження, а шоколад покращує загальний настрій. Особливо ж корисна петрушка: вживають її в їжу, відчувають зростаючу впевненість у собі, сміливість і активність. До речі, ще римські гладіатори їли петрушку перед виходом на арену.

Стародавні лікарі вважали, що цінніше і корисніше, ніж морква, не знайти. Цей овоч лікує нервову систему, шлунково-кишковий тракт, покращує шкіру і зір, додає організму тонус, лікує від мігрені і недокрів'я. Мінеральні речовини, що містяться в моркві, видаляють надлишок холестерину, розширюють судини, знімають спазми жовчного міхура і дванадцятипалої кишки, покращують функцію статевих органів і щитовидної залози. Вчені Національного інституту ракових захворювань США підтвердили відкрите стародавніми лікарями властивість моркви зменшувати небезпека виникнення раку. Морквяний сік рекомендується пити свіжим, натщесерце, по одній склянці на день. Але не більше. Кращий час прийому - ранок. Увечері - салати з тертої моркви з медом і сметаною.

Впливаючи різними спеціями, можна регулювати стан людини. Тархун додають при судинних порушеннях і для поліпшення апетиту, базилік - при запаленнях шлунка, аїр - при розладах травлення. Зменшує вироблення в організмі чоловіків статевих гормонів борошняне і рафінований цукор, а ось гіркі приправи: перець, гірчиця і т.д. підвищують потенцію. Солодке частіше люблять жінки і чоловіки, які мають захворювання нервової системи, оскільки це прекрасний заспокійливий засіб. Поєднання солодкого і кислого загострює зір.

Недолік калію, який виникає при тривалому прийомі сечогінних засобів, а також і при деяких інших захворюваннях, можна компенсувати за допомогою кураги, родзинок, буряка, печеної картоплі, яблук, інших продуктів, багатих калієм. При анемії корисні продукти з високим вмістом заліза: буряк, шпинат, яблука, абрикоси, суниця, гранати, груші. Дуже багато заліза знаходиться в свіжих підберезниках, лисичках, печерицях, білих грибах. При лікуванні захворювань нирок і сечовивідних шляхів добре допомагають кавуни, березовий сік.

Практично всі харчові продукти самі по собі мають лікувальні властивості, і в багатьох випадках правильний підбір продуктів дозволяє повністю відмовитися від ліків. І навпаки, нераціональне харчування може ускладнити перебіг хвороби, негативно вплинути на весь хід лікування, спровокувати рецидив. Наприклад, солоні і копчені продукти підвищують артеріальний тиск і навіть можуть спровокувати криз у хворого гіпертонією. Жирна їжа призводить до розвитку атеросклерозу і захворювань органів травного тракту.

Взаємодія ліків з продуктами харчування.
М'ясні продукти в раціоні харчування малюка від 1 до 3 років.