салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Деруни з куркою в горщиках

29 квітня 2014


Картопляні деруни - одне з найвідоміших страв білоруської кухні. Але спробуйте приготувати картопляні деруни з куркою в горщиках - Це ще смачніше, а м'ясо виходить соковитим і ароматним.

Щоб приготувати картопляні деруни з куркою в горщиках, знадобляться такі інгредієнти (на 5 горщиків):
- 9 картоплин
- 1 яйце
- Сіль
- 2 ст. ложки борошна
- 600 г курячого філе
- 600 г печериць
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 200 г сметани
- перець чорний мелений
- рослинна олія
- Свіжа зелень кропу і петрушки

Картопляні деруни з куркою в горщиках готуються наступним чином:
1. Натріть очищену картоплю на дрібно тертці, посоліть, додайте яйце і 2 ст. ложки борошна і змішайте до однорідної маси.
2. На рослинному маслі посмажте деруни - картопляні млинці.
3. Відокрем курячу грудку від кісток, злегка відбийте, наріжте на невеликі шматочки, посоліть, поперчіть і обсмажте на рослинному маслі.
4. Цибулю наріжте півкільцями, потім додайте нарізані шампіньйони, посоліть і обсмажте до готовності.
5. На дно горщиків викладіть деруни, злегка полийте їх сметаною, потім шар грибів, потім курячі відбивні (кожен шар поливати сметаною) і ще раз: деруни + гриби + курка (також поливати сметаною).
6. Посоліть за смаком, залийте приблизно півсклянки води в кожен горщик, накрийте кришкою і тушкуйте в попередньо розігрітій духовці на невеликому вогні близько 1:00.
7. Перед подачею на стіл вміст горщиків перемішайте і посипте нарубаної зеленню петрушки та кропу.

Смачного!

Млинці ажурні на кефірі
Маринад для шашлику: секрети й тонкощі