салати   закуски   супи   вечеря   десерти   торти   швидко   мультиварка   заготовки

Деруни з кабачків

13 березня 2014


 Блюдо з такою оригінальною назвою «деруни» або «деруни» (зізнаюся чесно, на початку воно мене навіть кілька злякало) прийшло до нас з білоруської кухні. Деруни - це такі оладки, основним інгредієнтом яких є терту картоплю. Але деруни - це таке універсальне блюдо (майже як піца), що їх можна готувати практично з чого завгодно. Так, наприклад, в цьому рецепті я пропоную спробувати приготувати їх з кабачків. І якщо ви досі не пробували кабачкові деруни, то це відмінний спосіб відкрити для себе щось нове. Я рекомендую цей рецепт, так як, за відгуками моїх близьких і знайомих, які пробували мої кабачкові деруни, вони були дуже задоволені. Деруни з кабачків виходять легкими і ніжними. Отже, приступимо спочатку до перерахування інгредієнтів.

Щоб приготувати деруни з кабачків, вам знадобиться:

кабачки - 500 г
картопля - 2 шт.
яйця - 2 шт.
часник: 1 зуб.
морква - 1 шт.
вода - 0,5 ст.
манна крупа - 1 ст.
рослинна олія
мука -2 ст.л.
сіль за смаком
перець - за смаком

Як приготувати деруни з кабачків:

1. Манна крупа заливається холодною водою і залишається для набухання хвилин на тридцять.
2. А тим часом кабачки натираються
на крупній тертці (їх «деруть», якщо більш точно відповідати назві даного страви).
3. продавлюється очищений часник через чеснокодавку.
4. Отриману суміш трохи підсушуємо, для того щоб позбавиться від зайвої вологи. Найзручніше викласти друшляк марлею, відкинути на нього терті кабачки і віджати через марлю.
5. Тепер пора зайнятися манною крупою, яка вже повинна була досить розбухнути. Якщо раптом якась рідина залишилася в манній крупі, то її теж треба видалити.
6. У манку додаються яйця, овочі й борошно для зв'язки, все це солиться, перчить і добре перемішується. От у нас і вийшло тісто. Можливо, воно рідке і різнорідне. Але для смаження оладок - саме воно.
7. У сковороді розігріваємо олію (пам'ятаєте, щоб ваші оладки з кабачків не приклеюються до дну сковороди, масло повинне бути дуже гарячим).
8. Набираємо тісто ст. ложкою (так як воно досить рідке) і виливаємо його на сковороду. Деруни потрібно підсмажувати з обох боків до появи золотистого кольору.

Подавати на стіл теплими і зі сметаною.

Смачного!

Смачний червоний борщ з куркою
Печиво з лимоном і маком